Stiri de ultima ora

Grecia. Iadul din insula Samos

Grecia. Iadul din insula Samos
International
Șocul ce i-a provocat Mariei două atacuri cerebrale Grecii consideră că Europa i-a uitat

Puţine sunt locurile în care eşecul Europei de a gestiona criza refugiaţilor e atât de evident ca în Grecia. Mii de refugiaţi sunt blocaţi în tabere supraaglomerate, aşteptând procesarea cererilor lor de azil. Şi zilnic sosesc noi oameni, în ciuda acordului Uniunii Europene cu Turcia menit să oprească fluxul de treceri ilegale spre Europa. Tabăra de refugiaţi de pe insula Samos e murdară şi foarte înghesuită. Proiectată iniţial pentru găzduirea a doar 650 de persoane, acum adăposteşte câteva mii. E o situaţie pe care localnici ca Maria şi Michalis n-o pot ignora. Cei doi le dau o mână de ajutor refugiaţilor, în ciuda obiecţiilor vecinilor. Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată vinerea la ora 23:00 și în reluare sâmbăta de la ora 18:30.

Tabăra de refugiaţi din Samos e una dintre cele mai neprimitoare de pe ţărmul european al Mării Mediterane. Refugiaţii de război ajunşi aici au adesea dizabilităţi grave şi în multe cazuri trebuie să rămână mai mult decât s-ar fi aşteptat. Motivul este acordul între Uniunea Europeană şi Turcia. Grecia este în mod evident copleşită de cota sa de refugiaţi. Şi locuitorii insulei Samos sunt de multă vreme divizaţi din pricina acestei tabere.

„Mama Maria” şi refugiaţii de pe insula Samos

În fiecare zi la prânz, Maria Makrogianni aşteaptă musafiri. Aceştia sosesc la timp: refugiaţi din tabăra din apropiere, de pe insula Samos. De data asta, sunt doi tineri din Somalia.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus