Stiri de ultima ora

George HW Bush va fi inmormantat in Texas, alaturi de sotia sa. Trump a declarat doliu national pe 5 decembrie

George HW Bush va fi inmormantat in Texas, alaturi de sotia sa. Trump a declarat doliu national pe 5 decembrie
International
Casa Alba a anuntat ca Donald Trump a decretat zi de doliu national, miercuri 5 decembrie, si ca acesta va asista la funeraliile lui George HW Bush, cel de-al 41-lea presedinte al Statelor Unite, George HW Bush va fi inmormantat in Texas, alaturi de sotia sa, Barbara, si fiica lor, Robin, care a murit de leucemie cand avea 4 ani.Oficialitatile americane au publicat sambata seara programul funeraliilor lui George HW Bush (94 de ani), care a a decedat vineri la locuinta lui din Texas.Este vorba de o ceremonie de sosire care implica atat Casa Reprezentantilor, cat si Senatul va avea loc luni, la Capitoliul Statelor Unite. Trupul lui Bush va sta in sala rotunda pana miercuri dimineata, iar publicul isi poate acorda respectul fata de cel de-al 41-lea presedinte al SUA, potrivit CNN. Familia si prietenii se vor aduna miercuri la Catedrala Nationala din Washington DC, pentru un serviciu memorial.Trump va participa la funeraliiCasa Alba a anuntat ca Donald Trump a decretat o zi de doliu national miercuri 5 decembrie si ca va asista la funeraliile celui de-al 41-lea presedinte al Statelor Unite.In ciuda relatiilor tensionate de ani buni dintre familiile Bush si Trump, presedintele american l-a laudat pe Bush senior pentru faptul ca a fost un veteran al celui de-Al Doilea Razboi Mondial.De asemenea, Casa Alba a emis o proclamatie prezidentiala prin care a ordonat ca steagul american sa fie coborat in berna la Casa Alba si la toate cladirile publice, posturile militare, ambasadele SUA, precum si consulatele din intreaga lume, timp de 30 de zile.Slujba si in Houston

Sicriul lui HW Bush va fi depus apoi la biserica episcopala Sf. Martin din Houston. Un al doilea serviciu memorial pentru Bush se va desfasura joi la biserica episcopala din Sf. Martin.Sicriul va fi apoi preluat de o procesiune catre Biblioteca Prezidentiala George HW Bush din Colegiul Station- Texas, unde va fi pus inmormantat. Urmeaza apoi doua ceremonii la Universitatea Texas A & M si la Biblioteca si Muzeul prezidential George Bush.

Atat sotia lui Bush, Barbara, fosta prima doamna care a murit in aprilie, si fiica lor Robin, care a murit de copil ca leucemie, se odihnesc in cimitirul fundatiei.
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus