Stiri de ultima ora

George Ciamba: Consiliul UE a adoptat un regulament care permite impunerea de sancţiuni partidelor ce încearcă să influenţeze procesul electoral

George Ciamba:  Consiliul UE a adoptat un regulament care permite impunerea de sancţiuni partidelor ce încearcă să influenţeze procesul electoral
International
"Consiliul a aprobat astăzi (marţi - n.r.) un regulament care asigură modalităţi de verificare şi proceduri legate de încălcarea regimului datelor personale în contextul alegerilor pentru Parlamentul European (PE). Acest regulament permite impunerea de sancţiuni asupra partidelor politice europene dacă încalcă regulile de protecţie a datelor personale pentru a influenţa rezultatul alegerilor pentru PE", a declarat Ciamba în cadrul unei conferinţe de presă comune cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

El a reamintit că aceasta este una dintre priorităţile Preşedinţiei României a Consiliului UE şi a menţionat că speră ca în cele trei luni rămase ţara noastră să aducă o contribuţie substanţială la "rezilienţa şi securitatea sistemelor democratice". "Cred că ceea ce am realizat astăzi este un acord complementar la ceea ce s-a făcut deja", a mai spus el.

Potrivit unui comunicat de pe site-ul preşedinţiei României a Consiliului UE, noile norme aprobate marţi în CAG vor permite impunerea de sancţiuni financiare partidelor şi fundaţiilor care influenţează în mod deliberat sau încearcă să intervină în procesele electorale, prin încălcarea normelor privind protecţia datelor cu caracter personal.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus