Stiri de ultima ora

FOTO VIDEO Copiii războiului: şi palestinienii, şi israelienii îşi împing copiii în tabere militare

FOTO VIDEO Copiii războiului: şi palestinienii, şi israelienii îşi împing copiii în tabere militare
International
Gruparea Hamas a deschis săptămâna trecută notoria sa tabără de vară, în care instruieşte anual aproximativ 100.000 de copii, băieţi şi fete, cu vârsta medie de 12-13 ani. Tabăra se numeşte „Farurile eliberării” şi se axează pe instruirea militară a copiilor. 

Aceasta este dublată însă de latura ideologică, iar copiii sunt învăţaţi despre ideea unui stat palestinian, eliberarea „întregii Palestine” şi disputa pe Ierusalimului. „Obiectivul taberei de vară este sădirea iubirii pentru patrie şi dorinţa de a elibera Palestina în sufletele tineretului, astfel încât această generaţie să ne aducă eliberarea”, spun organizatorii.

Tabăra pentru copii a Hamas a fost invocată constant de israelieni drept dovadă a îndârjirii arabilor şi a caracterului terorist al grupării Hamas. Însă nici ei nu se sfiesc să pună arme în mânile care n-au învăţat încă să ţină stiloul cum trebuie. Într-un articol de opinie publicat în cotidianul israelian „Haaretz” , editorialistul Gideo Levy scrie că şi copiii israelienilor sunt expuşi unui program la fel de toxic de „spălare pe creier” de la vârste cât mai fragede. Levy publică şi fotografii dintr-o tabără israeliană din Cisiordania, din colonia Erfat. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus