Stiri de ultima ora

FOTO O săptămână de infern în puţ: eforturi dramatice de salvare a unui băieţel de doi ani care a căzut într-o groapă de 100 de metri în Spania

FOTO O săptămână de infern în puţ: eforturi dramatice de salvare a unui băieţel de doi ani care a căzut într-o groapă de 100 de metri în Spania
International
Echipele de salvatori din sudul Spaniei au început forarea unui tunel paralel cu un puţ în care a căzut un băieţel în vârstă de doi ani în urmă cu o săptămână, în speranţa că îl pot salva.

Misiunea de salvare se bucură de sprijinul populaţiei, întrucât salvatorii s-au confruntat cu provocarea de a aduce echipamente grele pe drumuri abrupte. Băiatul, Julen Roselló, a căzut într-un puţ adânc de 100 de metri şi îngust de 25 de cm duminica trecută, într-o zonă de munte din apropierea satului Totalan din Malaga. El se afla cu părinţii la o fermă unde erau efectuate mai multe lucrări. Mama copilului era la bucătărie şi copilul rămăsese în grija tatălui, care l-a scăpat din ochi câteva secunde care au fost fatale: băieţelul a luat-o la fugă şi a căzut într-un puţ ilegal aflat la 12 metri de locul în care se afla tatăl său. 

FOTO EPA 

„Terenul este dificil şi ne încetineşte munca, dar suntem încrezători că putem ajunge la el cât mai repede şi să-l reunim cu familia“, a declarat Angel Garcia, inginerul care coordonează operaţiunea de căutare şi salvare. 

Miercuri au fost descoperite fire de păr ale băiatului, o primă confirmare că Julen a căzut în puţ. În plus, micuţul mânca snacksuri dintr-o pungă şi chiar a fost fotografiat cu câteva minute înainte de dispariţie. 

FOTO El Mundo

Vineri, echipamente de foraj şi conducte gigant au fost aduse cu ajutorul camioanelor, iar până la ora transmiterii acestei ştiri salvatorii reuşiseră să foreze un tunel adânc de aproximativ 60 de metri, paralel cu puţul în care a căzut copilul. Odată finalizat primul tunel, salvatorii vor construi manual al doilea tunel, pe orizontală, pentru a ajunge în zona în care a căzut Julen. 

Potrivit presei locale, familia băieţelului a mai trecut printr-o tragedie în 2017, când băieţelul lor în vârstă de trei ani a murit subit din cauza unor probleme de sănătate, în timp ce se plimba pe o plajă.

Tatăl băiatului, José Roselló, a declarat că familia „nu va renunţa“ şi că are „speranţa că nu este mort“.

„Simt că aşteptăm aici de luni întregi“, a spus el, manifestându-şi speranţa că „un înger îl va ajuta să rămână în viaţă“.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus