Stiri de ultima ora

Fostul președinte a părăsit această lume: Funeralii impresionante (VIDEO)

Fostul președinte a părăsit această lume: Funeralii impresionante (VIDEO)
International
A fost zi de doliu naţional în Statele Unite. Funeraliile dedicate lui George Bush Senior s-au încheiat în Washington D.C. Sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului preşedinte american a părăsit capitala Statelor Unite. Familia, dar şi unii dintre cei mai importanţi lideri de pe planetă, şi-au luat rămas bun de la cel de-al 41-lea preşedinte american.

Acoperit cu drapelul american, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui George Bush Senior a părăsit Capitoliul după trei zile. 21 de salve de tun au fost trase în memoria fostului lider al SUA.

Iar de la sediul Congresului american, cortegiul funerar s-a îndreptat spre Catedrala Națională din Washington, finalizată chiar în timpul preşedinţiei lui Bush senior.

REPEDE CLICK AICI: A FOST UCISĂ CU SÂNGE RECE LÂNGĂ VILA ELENEI UDREA DIN COSTA RICA (FOTO ȘOC DE LA FAȚA LOCULUI)

Sute de demnitari străini, dar şi foști președinți americani au adus un ultim omagiu celui de-al 41-lea preşedinte al Statelor Unite. Alături de familia Bush s-au aflat preşedintele Donald Trump, soţii Clinton şi Obama, cancelarul german Angela Merkel şi chiar prinţul Charles.

George Bush Junior a ţinut un discurs emoţionant. La final nu a mai putut să îşi stăpânească lacrimile.

„I-am spus că îl iubesc şi că a fost un tată extraordinar, iar ultimele cuvinte pe care le-a rostit pe acest pământ au fost: Şi eu te iubesc! (...) Un om remarcabil, un om nobil, cel mai bun tată pe care-l poate avea cineva... Iar în durerea noastră să zâmbim cu gândul că tata o îmbrăţişează pe Robin (n.r. - fiica moartă a lui George Bush sr.) şi îi ţine din nou mâna mamei”, a declarat George Bush Junior.

După ceremoniiile de la Catedrala Naţională, George Bush Senior a părăsit pentru ultima dată Washingtonul. Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost dus în Texas, acolo unde Bush Senior şi-a dorit să fie înmormântat.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus