Stiri de ultima ora

Fost număr trei la Vatican, condamnat la închisoare pentru pedofilie

Fost număr trei la Vatican, condamnat la închisoare pentru pedofilie
International
Cel mai înalt reprezentant al Bisericii Catolice găsit până acum vinovat de viol asupra unui minor, George Pell, în vârstă de 77 de ani, va trebui să-şi petreacă cel puţin trei ani şi opt luni în spatele gratiilor.

Judecătorul Peter Kidd a explicat că a ţinut cont de aceste "crime odioase" comise de prelat pentru a da sentinţa, dar de asemenea de vârsta sa înaintată şi de faptul că el "a dus totodată o viaţă ireproşabilă". "S-ar putea să nu trăiţi atât de mult pentru a ieşi din închisoare", a spus judecătorul.

Cardinalul Pell, care risca până la 50 de ani închisoare, a rămas impasibil, în timp ce judecătorul descria detaliile agresiunilor "incredibil de arogante" comise împotriva băieţilor.

În întreaga lume, Biserica Catolică a fost zguduită de un val de scandaluri de pedofilie. Dar judecătorul din Melbourne a subliniat că acesta este procesul cardinalului, nu al instituţiei. "Nu trebuie să fiţi ţap ispăşitor", a adăugat el, după care a continuat: "Nu sunt aici pentru a judeca Biserica Catolică". Cardinalul "are dreptul la o judecată corectă şi constantă", a insistat magistratul, regretând "mentalitatea" unei părţi a opiniei publice.

George Pell nu a depus mărturie la procesul său. Într-un interogatoriu filmat în 2016 în timp ce era la Roma, el a numit aceste acuzaţii o "grămadă de minciuni" şi de "neadevăruri lipsite de sens".
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus