Stiri de ultima ora

Ford, Nissan, Airbus și Sony PĂRĂSESC Marea Britanie din cauza Brexit

Ford, Nissan, Airbus și Sony PĂRĂSESC Marea Britanie din cauza Brexit
International
Ford Motors a avertizat că va intensifica pregătirile pentru mutarea producției de automobile în afara Marii Britanii, scrie The Times. 

„Nu mai este vorba de planuri pentru întâmplări neprevăzute, luăm măsuri din cauza incertitudinilor. Este ceva real”, a afirmat un participant la întâlnirea Theresei May cu liderii de afaceri.

Acest anunț al Ford este o nouă lovitură pentru industria auto din Regatul Unit, după ce investițiile au scăzut la jumătate din cauza 8incertitudinilor privitoare la Brexit.

Totodată. Nissan a decis să nu mai producă crossoverul X-Trail, la fabrica din Sunderland, unul dintre motive fiind ieșirea Marii Britanii din UE.

 „Am luat această decizie din motive economice, dar incertitudinea care persistă în privinţa relaţiilor dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană nu ajută societăţile cum este şi a noastră să-şi planifice viitorul”, a menţionat într-un comunicat Gianluca de Ficchy, preşedintele Nissan Europe.

Pe lângă acestea, multe alte nume mari au anunțat că își vor muta sediile din Marea Britanie.

Printre aceste sunt Airbus, Sony și Toyota.

Astfel, Airbus a anunțat că va lua „decizii foarte dureroase” în cazul unui Brexit fără acord.

La fel, Sony a decis să-şi mute sediul european în Olanda, iar Toyota a avertizat că o ieşire fără acord ar determina o întrerupere temporară a producţiei sale din Anglia.

Articole similare :
comments powered by Disqus