Stiri - Editia din date de 11-01-2019

Arhiva stiri din data de:
11-01-2019 Stiri de ultima ora din

Europa troienită: Ninsorile abundente au închis școli, au blocat șosele și au anulat trenuri

International
Ninsorile abundente au creat haos, vineri, în mai multe regiuni din Germania şi Suedia, unde au fost blocate şosele, mai multe trenuri au fost anulate, iar şcolile au fost închise, transmite BBC, potrivit news.ro.

Crucea Roşie a intervenit pentru a ajuta mai mulţi şoferi blocaţi pe o autostradă din landul german Bavaria. Faţada unui hotel elveţian a fost lovită de o avalanşă, iar o furtună de zăpadă a blocat mai multe şosele din Suedia şi Norvegia.

Echipajele de salvare din Austria au trebuit să salveze un polonez în vârstă de 41 de ani care se pierduse cu snowboard-ul în staţiunea Schlossalmbahn.

Lucrurile s-au mai calmat în Austria vineri după ce şapte persoane au murit în ultima săptămână, iar alţi doi alpinişti sunt daţi dispăruţi de sâmbătă. „Asemenea cantităţi de zăpadă la o altitudine de peste 800 de metri cad doar o dată la 30 sau 100 de ani”, a declarat Alexander Radllherr de la Institutul Central de Meteorologie şi Geodinamică din Austria. Armata austriacă a trimis elicoptere pentru a da zăpada jos de pe copaci, pentru a reduce riscul ca aceştia să cadă pe şosele.

În Suedia, furtunile de iarnă au distrus părţi din nordul ţării. Într-o zonă a fost înregistrat un vânt de 178 de km/h, furtuna Jan trecând prin regiunea Stekenjokk în apropiere de graniţa cu Norvegia.

În nordul Norvegiei, un şofer de TIR a povestit cum el şi alţi şoferi au rămas blocaţi pe un drum de munte încă de joi. El a afirmat că a dormit în cabina sa, în timp ce alţii au stat în maşini.

Condiţiile erau în mod deosebit severe în Bavaria vineri, televiziunea locală informând că ninsorile au „paralizat” viaţa publică.

Serviciile feroviare au fost lovite cel mai puternic în sudul şi vestul landului, iar multe şosele au fost blocate.

Un copil în vârstă de nouă ani a fost ucis în apropiere de Munchen după ce un copac a căzut sub greutatea zăpezii. A fost găsit abia după 40 de minute, iar serviciile de urgenţă nu l-au mai putut resuscita.

Două secţiuni ale autostrăzii A8 au fost închise, şoferii fiind blocaţi toată noaptea pe drum, în maşini. Crucea Roşie şi o agenţie guvernamentală au oferit provizii şoferilor.

În Elveţia, o avalanşă a lovit un restaurant al unui hotel, trei persoane fiind rănite.Articole similare :
13
ian.
foto video iarna face prapad in europa marea britanie va fi inghitita de zapada la sfarsitul lui ianuarie
International
Mai multe regiuni din Europa au fost afectate de ninsori, iar meteorologii avertizează că un nou val de precipitaţii ar putea să se abată în ultimele zile ale săptămânii. În...

10
ian.
o tara intreaga sub cod rosu de ninsoare 14 oameni au murit de frig in europa
International
În Europa, iarna provoacă mari probleme. 14 oameni au murit, până acum, din cauza gerului şi a ninsorilor abundente. Situaţiile cele mai dificile sunt în sudul Germaniei şi în Austria,...

06
feb.
cod rosu de ninsori viscol si ger vreme teribila in europa
International
Cod roşu de ninsori în nordul Italiei, Slovenia şi în Croaţia, din cauza ninsorilor. Iarna îşi reintră în drepturi de a lungul Europei, iar meteorologii avertizează că se vor înregistra ninsori...

11
ian.
ninsorile puternice inchid drumuri si scoli in europa
Actualitate
Ninsorile puternice din Germania au blocat mai multe drumuri si au anulat trenuri, in vreme ce in Suedia si Norvegia furtunile de zapada au blocat mai multe sosele.Crucea Rosie a...

06
feb.
iarna grea se intoarce in europa avertizare de calatorie pentru ungaria bulgaria si norvegia
International
În Bulgaria, meteorologii au anunţat ploi torenţiale şi viscol, iar în nordul Italiei, în Slovenia şi Croaţia e cod portocaliu de ninsori. Probleme sunt şi în Austria, Serbia şi Spania,...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluare/reevaluare active Wagner Invest Evaluare/reevaluare active Wagner Invest
Evaluare/reevaluare active
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : International:
Artilcole stiri grupate pe subiecte