Stiri de ultima ora

Estonia a refuzat intrarea unui velier rus, în apele sale teritoriale: MAE rus - Este un gest neprietenos şi provocator

Estonia a refuzat intrarea unui velier rus, în apele sale teritoriale: MAE rus -  Este un gest neprietenos şi provocator
International
Estonia nu recunoaşte anexarea ilegală a Crimeei şi, în opinia noastră, a da o autorizaţie acestei nave-şcoală ar fi în contradicţie cu politica de nerecunoaştere a acestei anexări , a declarat pentru AFP Sandra Kamilova, purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe eston.

De partea sa, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a calificat decizia Estoniei drept un gest neprietenos şi provocator .

Potrivit presei ruse, nava STS Sedov - cel mai mare velier din lume, cu o lungime de 117 de metri - s-a îndreptat către portul polonez Gdynia.

Decizia autorităţilor de la Tallinn intervine cu câteva zile înaintea vizitei şefei statului estonian Kersti Kaljulaid la Moscova, unde va avea o întâlnire cu omologul său rus, Vladimir Putin .

Relaţiile între Moscova şi Tallinn au devenit sensibile după proclamarea independenţei republicilor baltice (Estonia, Letonia, Lituania), la capătul a peste 40 de ani de ocupaţie sovietică, şi mai ales după aderarea celor trei ţări la Uniunea Europeană şi la NATO, în 2004.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus