Stiri de ultima ora

Erdogan respinge planul de pace propus de Trump si le transmite un mesaj tarilor arabe care il sustin: Rusine sa va fie!

Erdogan respinge planul de pace propus de Trump si le transmite un mesaj tarilor arabe care il sustin: Rusine sa va fie!
International
Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat vineri anumite tari arabe de comiterea unei "tradari" prin faptul ca au ramas "tacute" fata de planul american menit, potrivit presedintelui american Donald Trump, sa solutioneze conflictul israeliano-palestinian, relateaza AFP."Tarile arabe care sustin un asemenea plan comit o tradare atat fata de Ierusalim, cat si fata de propriul lor popor si, mai important, fata de toata umanitatea", a acuzat Erdogan intr-un discurs sustinut in fata unor lideri din partidul sau, AKP, la Ankara."Arabia Saudita este tacuta. Cand iti vei face auzita vocea? Oman, Bahrain, la fel. Guvernul din Abu Dhabi aplauda. Rusine. Rusine sa va fie!", a tunat Erdogan.Erdogan, un aprig sustinator al cauzei palestiniene, a apreciat miercuri ca acest plan, care prezinta Ierusalimul drept "capitala indivizibila a Israelului" este "absolut inacceptabil"."Turcia nu recunoaste si nu accepta acest plan care aneantizeaza Palestina si pune mana pe Ierusalim", a insistat Erdogan vineri."Ierusalimul este linia noastra rosie", a repetat el.

President Erdogan says if Muslims cannot protect the sanctity of Al Aqsa Mosque in Jerusalem, the Kaaba in Mecca might be under threat next pic.twitter.com/Do6E1R4K4L
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus