Stiri de ultima ora

Emmanuel Macron lansează un atac virulent la adresa ”capitalismului nebun”

Emmanuel Macron lansează un atac virulent la adresa ”capitalismului nebun”
International
Un atac violent la adresa ”capitalismului nebun” a venit în mod neașteptat de la unul dintre liderii asociat cel mai des cu liberalismul - Emmanuel Macron, președintele francez care a devenit ținta protestelor vestelor galbene.

Ceva nu mai merge în acest capitalism de care profită din ce în ce mai mult numai unii. Nu vreau să mai considerăm că subiectul ajustării economice şi al datoriei prevalează în faţa drepturilor sociale , a indicat Macron.

Atunci când poporul nu-şi mai găseşte partea sa de progres, el poate fi atras de autoritarism, care spune: democraţia nu vă mai protejează împotriva inegalităţilor acestui capitalism devenit nebun, deci vom face ziduri, frontiere, vom ieşi din multilateralism , a explicat el, estimând că criza prin care trecem poate conduce la dezagregarea democraţiilor .

Pe ansamblu, preşedintele francez a pledat pentru revenirea la o economie socială de piaţă în care fiecare să-şi găsească partea , în locul unei captări a bogăţiei numai de câţiva . În caz contrar, hrănim extremele , crede Macron, susţinând şi ideea creării unei ordini publice sociale care să includă un salariu minim pe economie, cum cere Franţa în cadrul UE, şi a unui fond pentru impact social şi de mediu în cadrul G7.
www.realitatea.net

Articole similare :
comments powered by Disqus