Stiri de ultima ora

Echipa de campanie a lui Trump a dat în judecată cotidianul New York Times, acuzându-l că a minţit în legătură cu amestecul Rusiei în alegeri

Echipa de campanie a lui Trump a dat în judecată cotidianul New York Times, acuzându-l că a minţit
în legătură cu amestecul Rusiei în alegeri
International
Echipa de campanie pentru realegerea preşedintelui Donald Trump a anunţat miercuri că a dat în judecată publicaţia New York Times, pe care o acuză că a publicat un articol fals în mod intenţionat, referitor la investigaţia privind amestecul Rusiei în alegerile americane din Statele Unite, relatează Reuters.

Într-o escaladare a bătăliei preşedintelui republican cu presa, oficiali din campania sa au spus că procesul a fost înregistrat la Curtea Supremă din statul New York.

Un comunicat din partea echipei de campanie a lui Trump afirmă că obiectivul procesului este ”de a trage la răspundere publicaţia pentru că a publicat în mod intenţionat informaţii false împotriva campaniei preşedintelui Trump”.

Procesul intentat de campania Trump se referă la un articol publicat pe 27 martie 2019. Preşedintele a criticat deseori pulicaţia New York Times, pe care o consideră părtinitoare.Trump, care doreşte să fie reales pe 3 noiembrie, acuză deseori diferite publicaţii că ar răspândi ”informaţii false” şi le numeşte ”inamicul poporului american”.

Investigaţia fostului consilier special Robert Mueller a cercetat campania Moscovei de hacking şi propagantă pe reţelele de socializare pentru a susţine candidatura lui Trump în 2016, în detrimentul oponentei sale democrate Hillary Clinton. Investigaţia a cercetat numeroase contacte între persoane asociate campaniei Trump şi ruşi. Mueller a descoperit doverzi insuficiente pentru a dovedi o conspiraţie penală între echipa lui Trump şi Rusia.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus