Stiri - Editia din date de 15-06-2018

Arhiva stiri din data de:
15-06-2018 Stiri de ultima ora din

După o săptămână de tensiuni, Macron îl primeşte pe Conte la Paris

International
Preşedintele francez Emmanuel Macron îl primeşte astăzi pe şeful Guvernului italian Giuseppe Conte în scopul detensionării unei săptămâni de replici dure între ţările lor pe tema migraţiei, relatează AFP.

Ultima săptămână a fost extrem de tensionată între Franţa şi Italia, două aliate tradiţionale şi membre fondatoare ale Uniunii Europene. Cauza acestui conflict a fost refuzul Italiei şi Maltei de a primi nava Aquarius, ajunsă în cele din urmă în Spania cu 600 de imigranţi la bord.

Macron a criticat dur Roma, evocând marţi „cinismul şi iresponsabilitatea Guvernului italian“, format în prezent de Mişcarea Cinci Stele, antisistem, şi Liga, o formaţiune politică de extrema dreaptă.

De cealaltă parte, Guvernul italian a avertizat cu anularea deplasării lui Conte la Paris. Este vorba de a doua călătorie în străinătate a noului premier italian.

Într-un final, Macron şi Conte au vorbit la telefon în noaptea de miercuri spre joi şi au convenit să se întâlnească în capitala Franţei.

Cei doi şi-au propus să ia împreună prânzul şi să ţină o conferinţă de presă, la ora 12.45 GMT (15.45 ora României).

În pofida unei voinţe de detensionare, rădăcina crizei franco-italiene este profundă, notează AFP.

Ambasadorul Franţei la Roma a fost convocat de două ori în ultimele două luni la Ministerul italian de Externe pentru a oferi explicaţii pe tema unor declaraţii de la Paris legate de migraţie.

O poartă de intrare a imigranţilor din Africa şi Asia, Italia critică răspunsul slab al UE în gestionarea acestei crize.

„Trebuie să lucrăm la reformarea Regulamentului Dublin“, a declarat joi Giuseppe Conte.

Regulamentul Dublin impune unei ţări europene care a înregistrat pentru prima dată cererea de azil a unui migrant să o examineze până la capăt, fapt ce pune presiuni în special asupra Italiei, Greciei şi Spaniei.

Subiectul migraţiei divizează Europa, unele ţări opunându-se sistemului de cote obligatorii de imigranţi stabilit de UE.

Preşedintele Parlamentului European, italianul Antonio Tajani, a apreciat recent că „supravieţuirea“ UE depinde de gestionarea fluxurilor de imigranţi, în timp ce cancelarul german Angela Merkel consideră că este un „test decisiv pentru viitorul“ Europei.

Pe lângă criza migraţiei, Macron şi Conte vor aborda relaţiile bilaterale dintre ţările lor şi proiectele de reformare a zonei euro, care vor fi abordate la Consiliul European din 28-29 iunie.Articole similare :
27
iun.
oficial certati macron si premierul italiei s au intalnit in secret pe tema migratiei
International
După conflictul verbal dintre Paris și Roma, o întâlnire între președintele Emmanuel Macron și premierul Giuseppe Conte a fost organizată în tăcere și departe de ochii publicului.  Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron,...

26
iun.
emmanuel macron a avut o intalnire secreta cu giuseppe conte pe tema imigratiei la repubblica
International
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a avut o întrevedere care nu a fost anunţată public, la Roma, cu premierul Italiei, Giuseppe Conte, pentru a discuta despre problema imigraţiei extracomunitare, informează cotidianul...

25
iun.
reuniunea ue pe tema modalitatilor de limitare a imigratiei s a incheiat fara un rezultat concret
International
Liderii UE prezenţi la reuniunea pe tema migraţiei, care a avut loc la Bruxelles, şi au exprimat dorinţa de a găsi o soluţie comună la problema migraţiei, dar summitul s a încheiat...

13
iun.
migrantii amenintare pentru intalnirea dintre macron si conte
International
Ministrul de interne italian, Matteo Salvini, a apreciat că ''fără scuze oficiale'' din partea Franţei, ar fi mai bine ca întâlnirea preconizată între preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi premierul italian,...

12
iun.
italia si franta la cutite pe tema migratiei acuzatii grave ale premierului giuseppe conte
International
Italia şi Franţa, la CUŢITE pe tema migraţiei. Acuzaţii GRAVE ale premierului Giuseppe Conte Un articol de B1 12 Iun 2018, 23 27 Două din cele mai importante state ale...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari pentru impozitare Wagner Invest Evaluari pentru impozitare Wagner Invest
Evaluari pentru impozitare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : International:
Artilcole stiri grupate pe subiecte