Stiri de ultima ora

Ducesa Meghan de Sussex a născut un băiețel! Prințul Harry e în extaz: E greu de înțeles cum o femeie face un astfel de lucru

Ducesa Meghan de Sussex a născut un băiețel! Prințul Harry e în extaz:  E greu de înțeles cum o femeie face un astfel de lucru
International
Ducesa Meghan de Sussex a născut, luni dimineață, un băiețel, primul ei copil și al prințului Harry și, totodată, al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii.

Potrivit aceluiași mesaj, copilul s-a născut luni dimineață, cu o greutate de 3,26 kilograme. "Ducesa Meghan și copilul sunt sănătoși și se simt bine. Cuplul mulțumește publicului pentru entuziasmul împărtășit și pentru sprijinul arătat de-a lungul acestei perioade din viețile lor. Mai multe detalii vor fi oferite în zilele următoare", potrivit aceluiași mesaj.

Cu doar o jumătate de oră înainte, BBC informa că ducesa Meghan de Sussex a intrat în travaliu, citând un comunicat al Buckingham Palace, reședința oficială a reginei Elizabeth a II-a.

"Ducesa a intrat în travaliu la primele ore ale dimineții. Ducele de Sussex este alături de alteța sa regală. Un anunț va fi făcut în curând", potrivit comunicatului.

După naștere, prințul Harry a făcut o scurtă declarație pentru presă. "Sunt încântat că Meghan și cu mine avem un băiețel. A fost cea mai uimitoare experiență pe care mi-aș fi putut-o imagina vreodată. Este greu de înțeles cum o femeie face un astfel de lucru. Suntem amândoi extrem de încântați", a spus prințul, care a adăugat că sarcina lui Meghan depășise termenul.

De asemenea, acesta a spus că încă nu au decis numele bebelușului, care a venit pe lume la ora 4.26 GMT, dar informația va fi făcută publică în aproximativ două zile, când micuțul va fi și prezentat.

Speculaţiile privind noul bebeluş regal au luat amploare pentru că ducii de Sussex au anunţat că au decis să păstreze discreția privind detaliile legate de naștere.

Prinţul Harry a asistat la naşterea primului lui copil. Palatul Buckingham a anunţat luni după-amiază naşterea celui de-al optulea strănepot al reginei Elizabeth II.

„Regina, ducele de Edinburgh, prinţul de Wales, ducesa de Cornwall, ducii de Cambridge, lady Jane Fellowes, lady Sarah McCorquodale şi Earl Spencer au fost anunţaţi şi sunt încântaţi de veşti”, s-a mai arătat în mesajul citat de BBC.

„Mama ducesei, Doria Ragland, care este foarte încântată de venirea pe lume a primului ei nepot, se află alături de alteţa sa regală la Frogmore Cottage”.

"Ducele și ducesa abia așteaptă să împărtășească vestea emoționantă cu toată lumea, după ce vor avea oportunitatea de a celebra în privat evenimentul ca o nouă familie", se arăta într-un comunicat emis de palatul Buckingham, reședința oficială a reginei Marii Britanii, pe 11 aprilie.

Anul trecut, pe 15 octombrie, palatul Kensington a anunțat că ducesa Meghan de Sussex este însărcinată, iar copilul, al șaptelea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, se va naște în primăvara lui 2019. Aflată la un eveniment oficial, la începutul lunii ianuarie, fosta actriță americană Meghan Markle a sugerat că bebelușul se va naște la sfârșitul lunii aprilie - începutul lunii mai.

De mai multe săptămâni au apărut speculații şi despre posibilitatea ca ducesa Meghan să nu nască la același spital din Londra ales de cumnata sa, ducesa Catherine de Cambridge, și de mama prințului Harry, regretata prințesă Diana. Unele surse spuneau că Meghan ar putea naște fie la un spital din Windsor - Frimley Park Hospital din Surrey -, aproape de noua ei locuință, fie acasă, așa cum a făcut regina Elizabeth a II-a în cazul tuturor celor patru copii ai ei.

Copilul ducesei Meghan de Sussex nu va moșteni titlul princiar pe care îl poartă tatăl său. Viitorul bebeluș regal va trebui să se mulțumească cu titlurile moștenite de la părinți, conte de Dumbarton. Însă situaţia se poate schimba dacă regina decide să îi ofere titlu princiar celui de-al optulea strănepot al său.

Copilul este al şaptelea în linia succesiunii la tronul britanic, după prinţul de Wales (prinţul Charles), ducele de Cambridge (prinţul William) şi cei trei copii ai lui - prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis -, şi ducele de Sussex (prinţul Harry).

Prinţul Harry şi Meghan Markle, căsătoriţi în luna mai 2018, au anunţat sarcina pe 15 octombrie 2018, prima zi a turneului lor în Australia şi Noua Zeelandă.

Fosta actriţă şi ducele de Sussex s-au mutat în Frogmore Cottage de pe domeniul Windsor la începutul lunii aprilie, pentru a aştepta venirea pe lume a copilului.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus