Stiri de ultima ora

Donald Trump anunţă noi sancţiuni economice asupra Iranului

Donald Trump anunţă noi sancţiuni economice asupra Iranului
International
La un an după retragerea ţării sale din acordul din 2015 privind sectorul nuclear iranian, preşedintele SUA şi-a reafirmat totuşi într-un comunicat speranţa de a se "întâlni într-o zi cu liderii Iranului pentru a negocia un acord".

Donald Trump a impus miercuri noi sancţiuni asupra "sectoarelor iraniene ale fierului, oţelului, aluminiului şi cuprului" pentru a întări presiunea asupra regimului de la Teheran şi a ameninţat că va lua noi măsuri dacă Iranul "nu-şi schimbă radical atitudinea", relatează Reuters, AFP şi dpa.

Preşedintele SUA a semnat un ordin executiv în acest sens şi a trimis o notificare Congresului.La un an după retragerea ţării sale din acordul din 2015 privind sectorul nuclear iranian, preşedintele SUA şi-a reafirmat totuşi într-un comunicat speranţa de a se "întâlni într-o zi cu liderii Iranului pentru a negocia un acord".

Potrivit unui comunicat al Casei Albe, veniturile din exporturile acestor metale reprezintă circa 10% din totalul veniturilor obţinute în total din exporturi de Iran.
www.realitatea.net

Articole similare :
comments powered by Disqus