Stiri de ultima ora

Doliu naţional zece zile în Spania, un omagiu adus victimelor Covid-19. Ceremonia va fi condusă de regele Felipe al VI-lea |

Doliu naţional zece zile în Spania, un omagiu adus victimelor Covid-19. Ceremonia va fi condusă de regele Felipe al VI-lea |
International
Acasa › Ştiri › Externe › Doliu naţional zece zile în Spania, un omagiu adus victimelor Covid-19. Ceremonia va fi condusă de regele Felipe al VI-lea

Doliu naţional zece zile în Spania, un omagiu adus victimelor Covid-19. Ceremonia va fi condusă de regele Felipe al VI-lea

Un articol de: Traian Avarvarei - 26 Mai 2020, 17:52

Guvernul spaniol a decretat zece zile de doliu naţional, începând de miercuri, un omagiu adus cetățenilor care au murit din cauza Covid-19. Steagurile urmează să fie coborâte în bernă, atât la sediile oficiale, cât şi pe ambarcaţiunile Marinei spaniole. Această perioadă de doliu se va încheia printr-o ceremonie naţională condusă de către regele Felipe al VI-lea, transmite Reuters .

Zece zile de doliu naţional în Spania

Guvernul de la Madrid a anunțat, marți, că, începând de mâine, timp de zece zile va fi doliu național în Spania , în amintirea celor aproape 27.000 de morţi din cauza Covid-19. La finalul celor zece zile de doliu, în care steagurile vor fi coborâte în bernă, regele Felipe al VI-lea va conduce o amplă ceremonie ce va avea loc la Madrid.

Spania este una dintre cele mai afectate țări europene de coronavirus. De la începutul pandemiei, autoritățile de la Madrid au raportat peste 280.000 de cazurid e infectare cu virusul chinez. Dintre acestea, aproape 200.000 s-au vindecat și au fost externate. Totodată, autoritățile spaniole anunță decesul a 26.837 de persoane infectate cu noul coronavirus. În stare critică, în secțiile de terapie intensivă, mai sunt în acest moment peste 850 de oameni.

În Spania au fost identificați și 561 de români infectați cu Covid-19, iar nouă au decedat.

Spania redeschide turismul din luna iulie

După ce numărul cazurilor de coronavirus a scăzut mult, guvernul de la Madrid este pregătit să reia turismul . Ministrul turismului spaniol, Reyes Maroto, a declarat luni dimineață că străinii pot rezerva vacanțe în  Spania  începând cu luna iulie, întrucât cele două săptămâni de carantină pentru cetățenii străini vor fi suspendate până atunci.

La rândul său, prim-ministrul Pedro Sánchez a declarat că guvernul va garanta siguranța vizitatorilor și localnicilor atunci când turismul va fi reluat în iulie.

„ Spania  are nevoie de turism, iar turismul are nevoie de siguranță atât la origine, cât și la destinație”, a spus ministrul spaniol al turismului.

Sectorul turismului reprezintă 12% din PIB-ul țării. Spania atrage anual 80 de milioane de vizitatori. De asemenea, sezonul de vară este esenţial pentru atenuarea recesiunii, foarte mulți cetățeni lucrând în acest sector.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus