Stiri de ultima ora

Doi ofițeri indieni, uciși într-un atac asupra unei baze militare (poliția)

Doi ofițeri indieni, uciși într-un atac asupra unei baze militare (poliția)
International
Doi ofițeri indieni au fost uciși marți într-un atac asupra unei baze militare în nordul țării, în apropiere de frontiera cu Pakistanul, a indicat pentru AFP un responsabil al poliției locale.

Între trei și patru "extremiști au intrat în cartierul general al armatei la Nagrota (la periferia orașului Jammu) și au tras în direcția cantinei ofițerilor. Doi ofițeri au fost uciși și schimbul de focuri continuă", a declarat un înalt responsabil al poliției, sub rezerva anonimatului.

Situat la 90 km sud de Srinagar, marele oraș din Cașmirul indian, la 20 km est de frontiera pakistaneză, Nagrota găzduiește un important centru de comandă militară regională. Orașul este situat de-a lungul unui drum strategic care leagă regiunea disputată Cașmir de restul Indiei.

"Un atac a avut loc mai devreme în această dimineață și teroriști au intrat în una din zonele noastre militare. Situația este sub control, de îndată ce operațiunea se va încheia, vă vom oferi detalii", a declarat presei Manish Mehta, purtător de cuvânt la Ministerul Apărării indian.

Nu doresc să speculez cu privire la numărul atacatorilor implicați, a mai spus acesta, adăugând că luptele încă mai continuă la baza atacată.

Tensiunile între India și Pakistan s-au acutizat de două luni și jumătate în legătură cu zona Cașmirului, teritoriu himalayan divizat din 1947 pe care cele două state și-l dispută.

Atacul de la mijlocul lunii septembrie împotriva unei baze militare indiene a costat viața a 19 soldați, fiind cel mai puternic atac în regiune de peste un deceniu.

Zece zile mai târziu, India a anunțat că a efectuat raiduri de cealaltă parte a graniței de facto în Cașmir, o versiune negată de Pakistan.

Linia de demarcație din Cașmir este în ultimul timp scena aproape cotidiană a unor tiruri transfrontaliere, unele soldate cu victime.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus