Stiri de ultima ora

Deznodământ trist după 13 zile de căutare a unui copil căzut în puț

Deznodământ trist după 13 zile de căutare a unui copil căzut în puț
International
Julen, copilul de 2 ani căzut într-un puţ îngust şi adânc în sudul Spaniei a fost găsit mort în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, după 13 zile de căutări de o amploare fără precedent. 

La 13 ianuarie, băiatul a căzut într-unl puţ abandonat care avea diametrul de numai 25 de centimetri, dar o adâncime de peste 100 de metri.

Incidentul s-a petrecut atunci când băiatul se juca în apropiere de părinţii lui, care se aflau la un picnic. Puţul nu era semnalizat atunci când băiatul a căzut în el, iar o sursă din guvernul regional al Andaluziei a declarat că antreprenorul care a săpat puţul nu a solicitat permisele necesare. 

Cazul a emoționat o întreagă lume care a urmărit știrile despre operațiunile de căutare a băiatului, deși acestea aveau un final previzibil. Peste 300 de persoane au participat la operațiunile de căutare. Autorităţile, deși nu au vreun indiciu că băiatul ar mai fi în viaţă, au început să foreze un tunel vertical, paralel cu puţul în care a căzut copilul.  Un strat de pietre şi pământ, antrenat de copil în cădere, la aproximativ 70 de metri adâncime, împiedica salvatorii să ajungă la Julen, blocat dedesubt. Un al doilea tunel a fost săpat oblic, în încercarea de a ajunge la copil, însă natura terenului, în comuna Totalan, de lângă Malaga, a complicat sarcina salvatorilor.

Între firmele care au participat la căutări s-a numărat Stockholm Precision Tools AB, o companie suedeză care a contribuit în 2010 la salvarea celor 33 de mineri chilieni, blocaţi timp de 69 de zile sub pământ.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus