Stiri de ultima ora

Decolare a primului zbor comercial între SUA și Cuba după peste 50 de ani

Decolare a primului zbor comercial între SUA și Cuba după peste 50 de ani
International
Compania americană JetBlue a lansat miercuri din Florida primul zbor comercial regulat între Statele Unite și Cuba după peste 50 de ani, deschizând un nou capitol în relațiile dintre cei doi foști inamici din timpul Războiului Rece, relatează AFP.

Avionul aparținând companiei aeriene JetBlue Airways a decolat în jurul orei 10:05 locală (14:05 GMT) de pe aeroportul din Fort Lauderdale, în Florida (sud-estul SUA), cu destinația Santa Clara, în centrul insulei Cuba, unde urma să aterizeze după aproximativ o oră.

Îmbarcarea primilor pasageri ai cursei comerciale regulate între cele două țări a avut loc într-o atmosferă festivă, în aplauze și pe muzică, o trupă de salsa cântând melodii cubaneze, a relatat un jurnalist AFP.

Zborul JetBlue face parte din cele 110 de curse zilnice prevăzute în cadrul acordului semnat în februarie între Washington și Havana, după reluarea relațiilor între cele două țări.

Zborul 387 operat miercuri de compania JetBlue face parte din marile momente ale istoriei , a afirmat Mark Wales, directorul aeroportului din Florida, comparând evenimentul cu primii pași pe Lună sau căderea Zidului Berlinului.

Aceasta marchează o nouă eră pentru călătorii cubanezi și deplasările către insula comunistă în general, a afirmat la rândul său vicepreședintele JetBlue Airways, Marty St. George.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus