Stiri de ultima ora

Cutiile negre ale aeronavei prăbuşite în Etiopia au fost trimise la Paris pentru investigaţii

Cutiile negre ale aeronavei prăbuşite în Etiopia au fost trimise la Paris pentru investigaţii
International
Cele două cutii negre ale aeronavei Boeing 737 MAX prăbuşite duminică în Etiopia au ajuns la Paris pentru a fi analizate, au anunţat joi reprezentanţii companiei aeriene Ethiopian Airlines, conform Reuters.

Cutiile negre ale aeronavei prăbuşite în Etiopia au fost trimise la Paris pentru investigaţii

Cutiile negre au fost preluate de Biroul de Anchetă şi Analiză pentru Securitatea Aviaţiei Civile (BEA) din Franţa. Datele înregistrate de cele două cutii sunt esenţiale pentru determinarea cauzei prăbuşirii aeronavei. Autorităţile din Etiopia au decis să trimită cutiile negre într-o altă ţară pentru a fi analizate, deoarece nu dispun de tehnologia necesară pentru a investiga situaţia. Compania Boeing a anunţat, miercuri seară, suspendarea zborurilor avioanelor 737 Max în întreaga lume, după deciziile similare luate de Uniunea Europeană şi Statelor Unite.

"Boeing continuă să aibă încredere totală în modelul 737 Max. Cu toate acestea, după consultări cu Administraţia Federală pentru Aviaţie din SUA, (...) Boeing a decis să recomande suspendarea în totalitate a operaţiunilor întregii flote de avioane 737", a anunţat compania. Potrivit experţilor, piloţii probabil au avut dificultăţi în dezactivarea unui sistem automat care împiedică intrarea în picaj a avionului. Compania Boeing analizează posibilitatea actualizării dispozitivului software care coordonează acest sistem. Toate cele 157 de persoane aflate la bordul aeronavei Ethiopian Airlines, care se îndrepta spre Nairobi, au murit. Avionul, aflat pe rută spre capitala Kenyei, a pierdut contactul la ora 8.44 dimineaţa, la doar şase minute după ce a decolat din Addis Ababa.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus