Stiri de ultima ora

Cum arată cea mai spectaculoasă bază militară rusă de la Polul Nord. Imagini incredibile

Cum arată cea mai spectaculoasă bază militară rusă de la Polul Nord. Imagini incredibile
International
De asemenea, în scurt timp, în regiune vor fi instalate noi sisteme antirachetă. În ultimii ani, Rusia şi-a consolidat în mod semnificativ prezenţa militară în Arctica. Acolo, în cadrul mai multor exerciţii de amploare au fost antrenaţi sute de soldaţi.

„Toate insulele Arcticii unde se află baze ale Flotei de Nord au fost înzestrate cu noi aerodromuri ce pot funcţiona în orice sezon şi sunt capabile să primească orice tip de avioane", a declarat viceamiralul Nikolai Evmenov, citat de agenţia de presă Interfax. „Suntem pe punctul de a instala un sistem de monitorizare în aer şi pe mare în regiunea Pasajul de Nord-Est şi să ne asigurăm un control complet al spaţiului aerian în zona noastră de control în Arctica", a mai anunţat el.Sistemele de apărare aeriană vor fi de asemenea întărite în regiune după o primă desfăşurare în 2015 în arhipelagul Novaia Zemlia.Rusia şi-a consolidat în mod semnificativ prezenţa militară în zona arctică în ultimii ani, efectuând exerciţii militare de amploare şi construind baze.

Ministerul Apărării a declarat la începutul lunii noiembrie că a descoperit unsprezece noi insule şi şase strâmtori în Arctica în ultimii cinci ani, întărind pretenţiile Rusiei în această regiune disputată unde ea a revendicat în 2015 în faţa Naţiunilor Unite suveranitatea asupra unei suprafeţe de 1,2 milioane de kilometri pătraţi.

Articole similare :
comments powered by Disqus