Stiri de ultima ora

Criză în Republica Moldova. Consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu merge la Chișinău

Criză în Republica Moldova. Consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu merge la Chișinău
International
Consilierul prezidențial pentru politică externă Bogdan Aurescu va efectua astăzi o vizită de lucru la Chișinău, în contextul evoluțiilor politice recente din Republica Moldova, transmite Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă. „Delegația condusă de Consilierul Prezidențial pentru politică externă, din care fac parte și Dan Neculăescu, secretar de stat pentru relații cu vecinătatea estică și relații multilaterale la nivel global în cadrul Ministerului Afacerilor Externe român, și Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova, va avea întâlniri cu forțele parlamentare și politice implicate în criza în curs din Republica Moldova, cu care va fi discutat contextul politic al crizei”, se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, va fi reiterat „apelul la calm, reținere și dialog”, dar și la „continuarea parcursului european” al Republicii Moldova.

Zilele trecute, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu spunea că „în opinia mea, în situația gravă în care se găseste Republica Moldova, singura soluție este întoarcerea la electorat.  Nu cred că e nicio problemă să fie alegeri parlamentare anticipate în 6 septembrie ”.

Marţi, însă, ministerul la conducerea căruia se află a transmis un punct de vedere în care contrazice declaraţia sa anterioară: „”.

De asemenea, miercuri, Klaus Iohannis a transmis o scrisoare către președintele Consiliului European, Donald Tusk, și către președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu privire la situația din Republica Moldova, în care le cere găsească urgent, împreună cu statele membre ale Uniunii Europene, ce trebuie făcut pentru a pune capăt situației actuale din țara vecină.

Șeful statului vorbește despre „acțiuni concrete”, dar soluția, precizează președintele, trebuie să fie una negociată, pe baza valorilor și principiilor Uniunii Europene.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus