Stiri de ultima ora

Criza din Republica Moldova: Vladimir Plahotniuc renunta la putere

Criza din Republica Moldova: Vladimir Plahotniuc renunta la putere
International
Partidul Democrat din Republica Moldova, condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc, a decis sa cedeze puterea Guvernului investit de majoritatea ACUM - PSRM si condus de Maia Sandu. Reprezentantii Partidului Democrat au anuntat vineri seara retragerea de la guvernare prin demisia ministrilor Cabinetului condus de Pavel Filip, anunta Unimedia, citata de Hotnews.ro.

In urma sedintei de vineri a Consiliului Politic National al Partidului Democrat din Moldova (PDM), vicepresedintele PD, Vladimir Cebotari, a anuntat ca Partidul Democrat pleaca de la guvernare, iar incepand de astazi intregul cabinet de ministri condus de Pavel Filip Filip va demisiona.

"S-a luat act de refuzul celorlalte partide de a accepta dialogul pentru identificarea solutiilor legate de solutionarea crizei politice, constitutionale si institutionale. Avem solutii juridice pentru ca binomul PSRM - ACUM sa poata prelua guvernarea legal, sa iasa din ilegalitatea in care se afla acum. Avand in vedere lipsa deschiderii spre dialog a partidelor parlamentare si de a debloca tara, dar in acelasi timp de a debloca tara din criza, PDM a decis retragerea de la guvernare prin demisia Guvernului. Aceasta este singura modalitate legala prin care se poate face acets lucru”, a declarat Vladimir Cebotari de la tribuna democratilor.

Agora.md. scria vineri, citand publicatia rusa Kommersant, ca Partidul Democrat din Moldova ar urma sa anunte deblocarea institutiilor de stat. Ziarul rus afirma ca situatia s-a schimbat dupa ce ambasadorul SUA in Republica Moldova a mers astazi la sediul PDM, unde s-a intalnit cu Vlad Plahotniuc. Diplomatul ar fi stat acolo doar 15 minute.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus