Stiri de ultima ora

Crimă de „onoare“: A fugit cu iubitul şi a fost ucisă de propria familie cu ajutorul unui măcelar

Crimă de „onoare“: A fugit cu iubitul şi a fost ucisă de propria familie cu ajutorul unui măcelar
International
Poliţia din Gaya, un oraş din nord-estul Indiei, a anunţat că a găsit trupul neînsufleţit al unei adolescente care a fost dezmembrată şi mutilată de propria familie pentru a-şi spăla „onoarea“, relatează The Guardian.

Cadavrul unei adolescente de 16 ani a fost găsit duminică de Poliţia din Gaya, în nord-estul Indiei. Imagini cu trupul ei mutilat au ajuns pe reţelele de socializare şi prezintă indicii că ar fi fost stropită cu acid.

Crima, de o brutalitate extremă, a scos oamenii în stradă, care au protestat şi au aprins lumânări în memoria victimei.

„Este un caz de crimă din onoare. Fata fugise împreună cu iubitul ei pe 28 decembrie din locuinţa ei din Patwa Panchayat, dar s-a întors după trei zile. Părinţii s-au înfuriat şi au pus la cale crima cu sânge rece, împreună cu un prietende-al lor, măcelar“, a declarat şeful Poliţiei din Gaya.

„După descoperirea trupului, i-am chemat pe părinţii ei la secţie de mai multe ori, pentru a le lua mărturiile, dar au inventat tot felul de scuze şi nu s-au prezentat. Încercarea lor dubioasă de a scăpa de interogatoriu ne-a confirmat suspiciunile. Între timp, l-am arestat pe măcelar, care ne-a povestit tot ce s-a întâmplat“, a adăugat el.

În 2016, 69 de „crime din onoare” au fost înregistrate oficial în India.  Activiştii pentru drepturile omului afirmă însă că numărul cazurilor este mult mai mare.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus