Stiri de ultima ora

Coronavirusul nu şi-a spus ultimul cuvânt. Oraş de 20 mil. locuitori, sufocat de COVID-19: "Punem câte doi pacienţi la un tub de oxigen"

Coronavirusul nu şi-a spus ultimul cuvânt. Oraş de 20 mil. locuitori, sufocat de COVID-19: Punem câte doi pacienţi la un tub de oxigen
International
Coronavirusul nu şi-a spus ultimul cuvânt. Oraş de 20 mil. locuitori, sufocat de COVID-19: "Punem câte doi pacienţi la un tub de oxigen"

Autorităţile din oraşul indian Mumbai, cu o populaţie de circa 20 de milioane de suflete, se confruntă cu o criză fără precedent. Epidemia de coronavirus a dus sistemul de sănătate pe marginea prăpastiei, iar doctorii nu ştiu cum să o scoată la capăt.

Guardian scrie că sistemul sanitar din Mumbai a ajuns la limita colapsului din cauza numărului mare de bolnavi de coronavirus - circa 35.000 indică unele surse din India.

Spitalele din Mumbai sunt supra-aglomerate, iar doctorii trebuie să pună câte doi pacienţi într-un pat ori chiar să conecteze câte doi pacienţi la acelaşi tub de oxigen, scrie cotidianul britanic.

"Volumul şi mai ales densitatea populaţiei din Mumbai face extrem de dificilă această situaţie", a spus Manish Shetty, doctor la spitalul Guru Nanak.

Întreg statul Maharashtra are aproximativ 60.000 cazuri de pacienţi cu COVID-19 şi a înregistrat 1.695 decese până acum. Mumbai este şi cel mai mare oraş al Indiei.

TRANSFORMA STADIONUL ŞI PLANETARIUL ÎN SPITALE DE CAMPANIE

Autorităţile locale lucrează la transformarea stadionului din Mumbai într-un spital de campanie cu 600 de paturi, dar şi la transformarea planetariului într-unul cu 300 paturi, mai scrie The Guardian.

Mai multe subiecte: Trebuie să repornim businessul Jurnal de carantină
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus