Stiri de ultima ora

CORONAVIRUS | Spania: Șeful unei unități de elită a Gărzii Civile, răpus de virus | B1.ro

CORONAVIRUS | Spania: Șeful unei unități de elită a Gărzii Civile, răpus de virus | B1.ro
International
Locotenent colonel șef al Grupului de Acțiune Rapidă ( GAR ), unitate de elită a Gărzii Civile din Spania , Jesus Gayoso King, a murit vineri , la 48 de ani , după ce a petrecut mai multe zile în spital, fiind testat pozitiv cu noul coronavirus .

Acesta este al patrulea membru al Grupului de Acțiune Rapidă care a căzut victimă virusului din China.

GAR este o unitate de elită a Gărzii Civile cu sediul în Logroño.

În weekendul 7 și 8 martie GAR a acționat în Haro, La Rioja, pentru a limita un grup de vecini care erau diagnosticați cu noul coronavirus .

Cu toate acestea, șeful GAR nu făcea parte din echipa care a descins în Haro.

Agenții din Haro au purtat costume speciale pentru a se proteja de virus, o ținută care a uimit, deoarece utilizarea sa era până atunci neobișnuită, deși a fost deja folosită în restul Spaniei, atât de membrii forțelor de securitate, cât și de personalul medical.

Potrivit datelor Ministerului de Interne din Spania ,  citate de presa internațională, 239 de gărzi civile sunt infectate cu noul virus din totalul de 792 de agenți ai grupului de forțe de securitate, inclusiv poliția regională și locală.

În Spania , 64.059 de persoane au fost testate pozitiv, dintre care 4,934 s-au stins din viață. Cu toate acestea 9.357 oameni s-au recuperate.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie. Sunt peste 574.000 de cazuri la nivel global, peste 129.900 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor a depășit de 26.000 de oameni.

România a ajuns la 1.292 de cazuri de COVID-19, cu 263 depistate doar de la ultima informare. La ATI sunt internați 32 pacienți, dintre care 25 sunt în stare gravă.

Dintre cele 1.292 de cazuri, 115 au fost declarate vindecate și externate, respectiv 53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj. Din nefericire, alte 25 persoane s-au stins din viață.

De asemenea, amintim că, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 7.219 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 124.320 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus