Stiri de ultima ora

CORONAVIRUS | Oficial OMS: Pandemia este ”departe de a se termina” în Asia | B1.ro

CORONAVIRUS | Oficial OMS: Pandemia este ”departe de a se termina” în Asia | B1.ro
International
Un oficial la Organizației Mondiale a Sănătății a declarat, marți, că pandemia de coronavirus este ”departe de a se termina” în Asia.

Acesta consideră că actualele măsurile de combatere luate sunt făcute pentru a obține timp înainte de un alt val al pandemiei.

Takeshi Kasai, directorul regional pentru Pacificul de Vest al OMS, a mai afirmat că riscul de transmitere în regiune nu va dispărea.

”Lasă-mă să fiu clar. Epidemia este departe de a se termina în Asia și Pacific. Va fi o luptă de lungă durată”, a menționat oficialul.

Acesta a îndemnat țările să se pregătească pentru o transmitere pe scară largă, scrie Reuters .

Takeshi Kasai consideră că țările cu resurse limitate sunt prioritare, deoarece acestea trebuie să trimită mostrele pentru diagnostic în alte țări, restricțiile de transport îngreunând acest lucru.

Matthew Griffith, consilier tehnic al OMS, a declarat că Organizația Mondială a Sănătății nu se așteaptă ca nicio țară să fie în siguranță, în cele din urmă virusul ajungând peste tot.

”Epidemia se concentrează acum pe Europa, dar asta se va muta probabil în alte regiuni”, a spus Matthew Griffith.

Reamintim că noul coronavirus a apărut la sfârșitului anului 2019 în China. În câteva luni virusul s-a extins în Europa și SUA, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ridicând izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie.

În prezent, sunt peste 785.000 de cazuri la nivel global, peste 165.000 dintre acestea fiind recuperate. Cu toate acestea, numărul deceselor a depășit de 37.800 de oameni.

România a trecut, luni, în Scenariul 4, după ce  2.109 cetățeni s-au infectat cu virusul COVID-19, iar 65 de persoane și-au pierdut viața. Dintre cei depistați cu noul coronavirus , 593 de cazuri sunt din județul Suceava, fapt ce  dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar și a 8 comune limitrofe.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus