Stiri de ultima ora

Coreea de Nord ameninţă Japonia cu o „rachetă balistică adevărată”

Coreea de Nord
ameninţă Japonia cu o „rachetă balistică adevărată”
International
Coreea de Nord l-a numit pe prim-ministrul japonez Shinzo Abe un „imbecil” şi un „pitic politic”, acuzându-l că a catalogat greşit ultimul test de armament al Phenianului, informează BBC.

Abe a condamnat Nordul pentru „lansările repetate de rachete balistice”, după ce două proiectile au fost trase joi. 

Însă Coreea de Nord a insistat că testa „un lansator foarte mare de rachete multiple”.

Sâmbătă, presa nord-coreeană de stat a scris că Japonia „ar putea să vadă ce înseamnă o rachetă balistică adevărată în viitorul nu foarte îndepărtat”.

Potrivit rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU, Coreei de Nord îi este interzisă lansarea de rachete balistice.

Coreea de Nord a lansat ceea ce observatorii din Coreea de Sud au catalogat drept două „proiectile neidentificate”, din provincia Hamgyong în Marea Japoniei, joi.

Condamnând lansarea, premierul japonez Shinzo Abe a declarat: „Lansările repetate de rachete balistice ale Coreei de Nord sunt o sfidare serioasă nu numai la adresa ţării noastre, ci şi a comunităţii internaţionale”. Nord-coreenii au publicat fotografii despre care au spus că-l prezintă pe Kim Jong-un inspectând lansarea.

Agenţia nord-coreeană de ştiri KCNA a transmis, sâmbătă: „Poate fi spus că Abe este doar un idiot din lume şi cel mai prost om din istorie, pentru că nu reuşeşte să facă diferenţa între o rachetă dintr-un sistem de lansare de rachete multiple, chiar dacă vede un raport însoţit de fotografii”. KCNA a adăugat: „Abe s-ar putea să vadă ce este o rachetă balistică adevărată în viitorul nu foarte îndepărtat şi chiar sub nasul lui. Abe nu este altceva decât un imbecil perfect şi un pitic politic”.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus