Stiri de ultima ora

Cine este bărbatul care a masacrat 12 tineri într-un bar din California. Primele imagini cu atacatorul

Cine este bărbatul care a masacrat 12 tineri într-un bar din California. Primele imagini cu atacatorul
International
Atacul din cursul nopţii de miercuri spre joi dintr-un bar din apropiere de Los Angeles, California, soldat cu 12 morţi, a fost comis de un fost puşcaş marin, care s-a sinucis ulterior.

Atacatorul a fost identificat în persoana lui Ian David Long, în vârstă de 28 de ani, care a servit în cadrul corpului de elită al puşcaşilor marini, relatează News.ro, citând AFP. Fostul militar era cunoscut serviciilor poliţiei ca având tulburări psihiatrice.

Ian Long a venit miercuri seara (ora locală) la intrarea Borderline Bar and Grill, înarmat cu un pistol de tip Glock, dotat cu un încărcător prelungit.

El a împuşcat paznicul, după care a intrat în local pentru a-şi comite măcelul, a relatat Geoff Dean, şeriful comitatului Ventura, situat la periferia oraşului Los Angeles.

”L-am văzut pe atacator, era îmbrăcat în negru, purta ochelari, camuflat. A scos o armă şi a început să tragă”, a declarat pentru AFP Holden Harrah, în vârstă de 20 de ani, un client obişnuit al acestui bar.

El a precizat că trebuit să se ”târască” pentru a ieşi şi a se duce la maşină.

Poliţistul a descris o ”scenă oribilă”, cu ”sânge peste tot”. Între morţi se află un agent de poliţie, unul dintre primii care au intervenit la faţa locului. Acest bărbat, în vârstă de 54 de ani, a fost prezentat drept un ”erou” de către şeriful Dean.

Autorităţile nu ştiau joi motivul pentru care Ian Long a comis acest măcel.

”N-avem nicio idee despre motivaţiile sale”, a subliniat şeriful Dean, precizând că nu există ”vreun indiciu” potrivit căruia să fi vizat mai degrabă angajaţi decât clienţi.

”Am avut mai multe contacte cu domnul Long de-a lungul anilor, în legătură cu incidente minore”, a continuat el. În aprilie, poliţişti s-au dus la el acasă, pentru că acţiona ”în mod iraţional”, ceea ce a impus trimiterea unor agenţi specializaţi în tulburări psihologice, a continuat el.

Până la urmă Ian Long nu a fost nici arestat şi nici internat, dar le-a lăsat forţelor de ordine impresia că suferea de stres posttraumatic, din cauza antecedentelor sale militare.

Ian David Long într-o fotografie ce nu este datată, publicată de Abc.com

Mai mulţi martori au declarat că atacatorul a folosit fumigene în timpul atacului armat în masă, însă şeriful Dean nu a fost în măsură să confirme acest lucru în acest stadiu.

La faţa locului, joi, familii căutau urme ale rudelor lor care se aflau în bar. Între ele se afla Jason Coffman, care nu mai avea veşti despre fiul său, Cody, în vârstă de 22 de ani.

”Ultima oară când l-am văzut, mi-a spus la revedere şi se ducea la Borderline”, a declarat el pentru presă cu vocea tremurândă.

Câteva minute mai târziu, Jason Coffman a primit un apel telefonic şi a izbucnit în lacrimi.

Poliţia a anunţat că nu ştie dacă suspectul avea legături radicale. ”Nimic nu mă determină nici pe mine şi nici FBI-ul să ne gândim că există o legătură teroristă”, a declarat şeriful Geoff Dean.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus