Stiri de ultima ora

China a închis mii de pieţe în care se vindeau animale şi a sacrificat zeci de mii de specimene. Printre speciile vândute pentru hrană se numără un şobolan şi un purtător natural de SARS (VIDEO)

China a închis mii de pieţe în care se vindeau animale şi a sacrificat zeci de mii de specimene. Printre speciile vândute pentru hrană se numără un şobolan şi un purtător natural de SARS (VIDEO)
International
Aproximativ 20.000 de animale sălbatice crescute în ferme au fost ucise de autorităţile chineze şi peste 19.000 de ferme au fost închise de către autorităţile chineze, pe fondul epidemiei cu coronavirus ul "COVID-19", asta deşi până în urmă cu doar câteva săptămâni, tot guvernul continua să încurajeze exploatoarea animalelor sălbatice, relatează  The Guardian .

Printre animalele sacrificate (şi care erau mâncate) se numără păuni, şobolani de bambus, căprioare, vulpi, curcani, prepeliţe, rațe, porumbei, arici, struţi, gâşte sălbatice, porci mistreţi sau zibete - acestea din urmă fiind cunoscute drept purtători naturali de SARS. Însă în ciuda epidemiei de "COVID-19", tot guvernul chinez a fost şi cel care, până în urmă cu câteva săptămâni, a încurajat comercializarea de astfel de animale ca parte a ideii sale de "dezvoltare a zonelor rurale, a eco-turismului şi a combaterii sărăciei".

"De ce încă este încurajată mâncarea de zibete după epidemia de SARS din 2003? Pentru că vânătorii, operatorii şi practicanţii (de medicină tradiţională - n.r.) au nevoie de asta. Cum s-a reuşit acest lucru? Vânătorii, operatorii şi practicanţii au făcut presiuni pe guvern să îi susţină sub pretextul dezvoltării economice", a precizat Jinfeng Zhou, membru al unei organizaţii de protecţie a animalelor din China .

De altfel, într-un raport din 2017 conceput de Academia Chineză de Inginerie, se estimă că profitul industriei exploatării de animale sălbatice ar ajunge la aproximativ 57 de miliarde de euro.

Reamintim că, oficial, Beijingul susţine că coronavirus ul "COVID-19" a apărut într-o piaţă de animale exotice, din Wuhan, de la şerpi.

Pe lângă închiderea mai multor pieţe şi ferme, încă din luna ianuarie a fost interzis comerţul cu animale sălbatice şi au fost efectuate controale la un număr necunoscut de ferme. Nu se ştie exact câte ferme de animale există în China din cauza lipsei de transperanță în ceea ce priveşte raportarea statisticilor. De asemenea, nu se ştie exact nici câte ferme au fost verificate, din acelaşi motiv. 

"Nu mai avem voie să vindem animale, să le transport sau să lăsăm pe nimeni în apropierea lor, şi trebuie să dezinfectăm clădirea o dată pe zi. De regulă, în perioada aceasta a anului fermă noastre este plină de clienţi şi de vizitatori", a precizat un vânzător de animale sălbatice.

"Suntem foarte îngrijoraţi cu privire la viitorul fermei. Sistarea (comerţului - n.r) a dus la pierderi de 52.000 - 65.000 de euro în vânzări, şi dacă se decide o interzicere totală a vânzării de păuni, vom avea şi pierderi mai mari, de cel puţin 131.00 de euro", a adăugat vânzătorul.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus