Stiri de ultima ora

Cele trei condiții pe care Viktor Orban trebuie să le respecte dacă mai vrea în PPE

Cele trei condiții pe care Viktor Orban trebuie să le respecte dacă mai vrea în PPE
International
Manfred Weber, membru important al Partidului Popularilor Europeni și-a păstrat calmul până a cedat și a intervenit în scandalul FIDESZ-PPE. Acesta îi pune trei condiții liderului Viktor Orban, dacă aceasta mai vrea ca partidul păstorit de el să rămână în familia popularilor europeni.

Candidatul PPE la funcția de șef al Comisei Europene, Manfred Weber, i-a pus premierului Ungariei, Viktor Orban, trei condiții pentru a evita excluderea FIDESZ din rândul popularilor europeni. Orban trebuie să-și arate respectul pentru Partidul Popularilor Europeni, a declarat Orban pentru Bild, citat de Reuters, srie G4media.ro.

Cele trei condiții despre care Weber spune că Orban ar trebui să le îndeplinească cel târziu la sfârșitul acestei luni ar fi următoarele: Orban trebuie să oprească imediat și definitiv campania anti-Bruxelles dusă de guvernul său, să-și ceară scuze membrilor PPE și să mențină Universitatea Central Europeană la Budapesta. Universitatea în cauză este susținută de omul de afaceri George Soros, care reprezintă altă țintă a guvernului Orban.

Weber a mai afirmat că de acum totul depinde de acțiunile lui Orban pentru a evita o ruptură a FIDESZ de PPE. Candidatul popularilor europeni a spus că mai face ”o ultimă încercare pentru a-i păstra pe Viktor Orban și FIDESZ în interiorul PPE”. Valorile creștin-democrației, a mai adăugat WEber, sunt ne-negociabile.

„Douăsprezece partide membre ale PPE din 9 ţări au cerut excluderea sau suspendarea Fidesz. Această problemă va fi discutată în cadrul reuniunii politice din 20 martie. Decizia aparţine tuturor membrilor PPE şi nu pot anticipa rezultatul discuţiei”, a explicat Joseph Daul pentru France Presse.

PPE este cel mai important grup din Parlamentul European şi familia politică dominantă în cadrul Consiliului European cu cancelarul Angela Merkel.

Potrivit unor surse din interiorul acestui partid de centru-dreapta european citate de DPA, cel puţin nouă partide, din opt state membre, din cadrul PPE au trimis scrisori conducerii sale cerând un vot. Potrivit regulilor PPE, şapte partide din cinci state membresunt necesare pentru a sprijini expulzarea unui partid din grup.

PPE – „căminul” partidelor de centru-dreapta precum creştin-democraţii germani – a fost sub o presiune din ce în ce mai mare pentru a scoate afară Fidesz al lui Orban în timp ce liderul ungar a escaladat o lungă dispută cu înalţi oficiali ai UE, inclusiv preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

De aproape două săptămâni, afişe cu Juncker alături de miliardarul american de origine maghiară George Soros au apărut înspaţii publice din Ungaria. Pe postere sunt scrise sloganuri sugerând că cei doi vor să promoveze migraţia ilegală în Europa – ceea ce Comisia Europeană a negat puternic.
www.realitatea.net

Articole similare :
comments powered by Disqus