Stiri de ultima ora

Ce se va întâmpla în R. Moldova și de ce Rusia și-a schimbat radical atitudinea? A. Goșu: „România și-a făcut selfie-uri în aeroport”

Ce se va întâmpla în R. Moldova și de ce Rusia și-a schimbat radical atitudinea? A. Goșu: „România și-a făcut selfie-uri în aeroport”
International
Armand Goșu a comentat la Digi24 ce s-a întâmplat la Chișinău criticând totodată atitudinea autorităților de la București Foto: captură TV

Din articol

Landromatul moldovenesc, via România Rusia câștigă la PR Ce se va întâmpla cu Curtea Constituțională de la Chișinău? Ce urmează la Chișinău?

Istoricul Armand Goșu critică atitudinea ezitantă a României în criza din Republica Moldova și spune că Bucureștiul nu a avut niciun fel de rol în rezolvarea blocajului politic din țara vecină.  „Sigur, a fost și România pe undeva, pe acolo, și a făcut niște selfie-uri în aeroport. N-a fost implicată în această operațiune de debarcare a lui Plahotniuc și evident, chiar dacă într-un interviu-două se menționează, lumea de acolo înțelege ce se întâmplă și zâmbește. Mai degrabă, România s-a salvat în ultima clipă, agățându-se de ultimul vagon, de ultima scară și nu e sigur că nu și-a rupt mâna din umăr”, a declarat la Digi24 istoricul Armand Goșu.

Oligarhul atotputernic din Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc, a nimerit „cam între vagoane” după ce ce a fost implicat într-o răfuială între diverse grupări criminale apropiate de cercurile puterii de la Moscova. A ajutat - inclusiv prin intermediul României - la spălarea a miliarde de dolari și a sfârșit prin a-i enerva foarte tare pe ruși, a explicat la Digi24 Armand Goșu, specialist în spațiul ex-sovietic.

Așa s-ar explica schimbarea de atitudine a Moscovei și faptul că pentru prima dată după criza din Crimeea, Rusia s-a găsit de aceeași parte a mesei cu americanii și europenii. Pe de altă parte, Rusia face acum și un folositor exercițiu de imagine, cucerind inimile și mințile moldovenilor, o bătălie esențială în războiul hibrid al zilelor noastre, pe care, din păcate, România a pierdut-o, spune istoricul Armand Goșu.

El susține că Plahotniuc, cu sprijin de la București, a reușit, într-un mod destul de abil, să manipuleze ani de zile ambasade străine și cancelarii occidentale cărora le-a dat iluzia că la Chișinău e un regim prooccidental.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus