Stiri de ultima ora

Cargoul Maersk arestat de autoritățile iraniene, autorizat să părăsească țara (Irna)

Cargoul Maersk arestat de autoritățile iraniene, autorizat să părăsească țara (Irna)
International
Nava companiei daneze de transport maritim Maersk, sub pavilionul Insulelor Marshall, care a fost interceptată de Iran la 28 aprilie, este liberă să părăsească țara, a anunțat joi agenția oficială Irna, fără a furniza mai multe informații, relatează AFP.

Foto: (c) Michael Kooren / REUTERS

O sursă informată din cadrul organizației porturilor și afacerilor maritime a anunțat că nava Maersk este liberă să părăsească țara, a informat Irna, precizând că urmează să fie publicat un comunicat oficial în acest sens.

Miercuri, purtătoarea de cuvânt a MAE iranian, Marzieh Afkham, a anunțat că membrii echipajul cargoului Maersk Tigris sunt liberi .

Cei 24 de membri ai echipajului acestei nave sunt liberi. Ei beneficiază de un ajutor consular și, din punctul nostru de vedere, nu sunt vizați de sechestrarea navei , a declarat purtătoarea de cuvânt, adăugând că negocierile continuă între compania privată reclamantă și cealaltă parte și că este posibil ca afacerea să fie reglementată în următoarele două zile .

Potrivit televiziunii de stat iraniene, membrii echipajului provin din țări precum Bulgaria (de unde este căpitanul), Myanmar, Marea Britanie, precum și România.

Articole similare :
comments powered by Disqus