Stiri de ultima ora

Bursa din Hong Kong oferă peste 36 de milioane de dolari pentru bursa londoneză

Bursa din Hong Kong oferă peste 36 de milioane de dolari pentru bursa londoneză
International
Compania care deține principala bursă din Hong Kong , Hong Kong Exchanges & Clearing, a făcut o ofertă de 32 miliarde de lire sterline (36,6 mil. dolari) pentru London Stock Exchange Group, transmite MEDIAFAX.

Acțiunile din cadrul grupului bursier din Londra au crescut cu peste 15% după apariţia ştirilor despre ofertă, dar au scăzut la scurt timp.

Hong Kong Exchange and Clearing a declarat că fuziunea celor două burse va reuni „cele mai mari și mai importante centre financiare din Asia și Europa”.

Dar compania din Hong Kong vrea ca bursa de la Londra să-și retragă planurile de a cumpăra firma de date Refinitiv.

Acordul va „redefini piețele globale de capital în următoare decenii”, a declarat Charles Li, directorul executiv al companiei din Hong Kong.

„Împreună, vom conecta Estul și Vestul, vom fi mai diversificați și vom putea oferi clienților o inovație largă, gestionarea riscurilor și oportunități de tranzacționare”, a adăugat acesta.

London Stock Exchange a confirmat că a primit o ofertă „nesolicitată, preliminară și extrem de condiționată” de la rivalul său din Hong Kong și a spus că va face un anunț în timp util.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus