Stiri de ultima ora

Boeing susține că a adus corecții software-ului simulatorului de zbor al aeronavelor 737 Max

Boeing susține că a adus corecții software-ului simulatorului de zbor al aeronavelor 737 Max
International
Boeing a adus corectii software-ului simulator de zbor pentru aeronavele 737 Max, care au fost implicate în două accidente fatale, iar compania a furnizat informații suplimentare operatorilor, potrivit declarațiilor acordate vineri de către un purtător de cuvânt al Boeing, citate de Reuters, conform Mediafax.

Purtătorul de cuvânt Gordon Johndroe a declarat că schimbările vor asigura faptul că experiența simulatorului este reprezentativă pentru diferitele condiții de zbor și va îmbunătăți simularea forțelor de forță pe roata manuală care ajută la controlul avionului.

„Boeing colaborează îndeaproape cu producătorii de dispozitive și autoritățile de reglementare asupra acestor schimbări și îmbunătățiri”, a spus Johndroe.

Deși simulatoarele nu sunt construite de Boeing, compania oferă informațiile pe baza cărora sunt proiectate și construite, potrivit New York Times.

Modelul 737 Max a fost menținut la sol în luna martie, în urma unui accident fatal al companiei aeriene Ethiopian Airlines, care a ucis toate cele 157 de persoane aflate la bordul aeronavei, la doar cinci luni după ce un accident similar cu un zbor Lion Air cu același model de aeronavă a ucis 189 de persoane.

Joi, Boeing a declarat că a finalizat o actualizare a software-ului pentru avioanele 737 Max și că a prezentat un plan de instruire al piloților către Administrația Federală a Aviației din SUA.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus