Stiri - Editia din date de 11-01-2019

Arhiva stiri din data de:
11-01-2019 Stiri de ultima ora din

Belgienii au stabilit un nou RECORD: Au confiscat 50 de tone de COCAINĂ, 17 tone de marijuana și 5 tone de heroină

International
Peste 50 de tone de cocaină au fost confiscate în 2018 în portul belgian Anvers, cel mai mare volum înregistrat vreodată în acest loc, cel de-al doilea port al Europei din punctul de vedere al traficului de mărfuri, a anunţat vineri ministrul belgian de finanţe, citat de AFP.

Cele 50,1 tone de cocaină confiscate reprezintă o creştere cu 22% în raport cu 2017 (41,2 tone) şi "o valoare a mărfii de circa 2,5 miliarde de euro", se mai indică în comunicat.

Portul Anvers este considerat principala poartă de intrare în Europa pentru cocaina venită din America de Sud şi recordurile sunt depăşite an de an în termeni de confiscări.

"În cinci ani, cantitatea confiscată s-a înmulţit de şase ori", subliniază comunicatul. Circa 8,1 tone au fost interceptate în 2014.

Principalele ţări de origine ale cocainei sunt "Columbia, Brazilia, Ecuador, Surinam, Chile, Peru, Costa Rica şi Panama", a adăugat ministrul.

Drogul este frecvent ascuns în containere în mijlocul altor produse obişnuite, precum fructele.

De asemenea, acesta poate fi ascuns în structura containerului sau transportat de traficanţi care evită controalele, explică comunicatul.

Administraţia vămilor au explicat vineri aceste capturi record printr-o mai bună cooperare cu poliţia, precum şi printr-o întărire a efectivelor lor portuare şi o ameliorare a echipamentelor folosite.

"S-a făcut o modernizare a infrastructurilor noastre de scanare (...) aparatele noastre sunt mult mai performante", a declarat pentru postul francofon RTBF, Kristian Vanderwaeren, şef al administraţiei vămilor.

Primarul din Anvers, Bart De Wever, preşedinte al partidului naţionalist flamand N-VA, a făcut din lupta împotriva criminalităţii generate de traficul de cocaină una dintre priorităţile sale.

În februarie 2018, el s-a plâns că o parte din traficul de la Rotterdam (Olanda), cel mai important port european, s-a deplasat spre Anvers, din cauza "complicităţilor între familii delincvente" din oraşul belgian.Va recomandam sa cititi si :
23
aug.
captura record de aproape doua tone de cocaina in belgia
Actualitate
Poliţia belgiană din Gent a confiscat aproape două tone de cocaină, în valoare de circa 100 de milioane de euro, a indicat un purtător de cuvânt al poliţiei, citat de...

15
dec.
patru tone de droguri confiscate in valoare de 625 de milioane lei au fost distruse de politie
Actualitate
Patru tone de droguri în valoare de 625 de milioane de lei au fost distruse de Poliţie Română în perioada 13 14 decembrie, printre stupefiantele incinerate numărându se şi cea mai mare...

19
nov.
mai multe carti dintr o biblioteca belgiana depistate pozitiv cu herpes si cocaina
International
Mai multe cărți dintr o bibliotecă belgiană, depistate pozitiv cu herpes şi cocaină Un profesor belgian a împrumutat mai multe cărţi dintr o bibliotecă din Anvers şi a efectuat asupra lor o...

28
apr.
italia 235 kilograme cocaina in valoare de 47 milioane euro confiscate in portul gioia tauro
International
Italia 235 kilograme cocaină în valoare de 47 milioane euro, confiscate în portul Gioia Tauro Foto theguardian Poliția italiană a confiscat 235 de kilograme de cocaină în portul Gioia Tauro,...

21
apr.
tunel cu lungimea de aproape un kilometru descoperit la frontiera dintre mexic si sua o tona de cocaina si sapte tone de marijuana au fost confiscate
International
Tunel cu lungimea de aproape un kilometru, descoperit la frontiera dintre Mexic şi SUA O tonă de cocaină şi şapte tone de marijuana au fost confiscate Imagine BBC Tunelul începe...


comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari imobiliare Wagner Invest Evaluari imobiliare Wagner Invest
Evaluari imobiliare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : International:
Artilcole stiri grupate pe subiecte