Stiri de ultima ora

Barna, despre gafa lui Caramitru privind Holocaustul: Postarea are logică, comparația a fost greșită

Barna, despre gafa lui Caramitru privind Holocaustul: Postarea are logică, comparația a fost greșită
International
Dan Barna a vorbit marți seară, la Digi24, despre gafa consilierului său în încercarea de a atrage atenția cu privire la emigrarea masivă a românilor. În argumentul său, Andrei Caramitru a comparat plecarea românilor în străinătate cu Holocaustul. „Nu apără nimeni comparația. A fost greșită și stupidă. Postarea are logică, comparația a fost greșită”, a spus președintele USR.

Dan Barna a spus că lui Andrei Caramitru are să-i reproșeze „o dificultate și o naivitate în a învăța jocul politic”.

„Andrei Caramitru a folosit total neinspirat și greșit o metaforă, argumentând efectele unei guvernări PSD. Acea comparație cu plecarea atâtor români în diaspora, că în fiecare an pierdem un oraș mare, el a comparat-o ca un Holocaust. E o comparație nefericită. Lucru pe care nu-l vedem la ceilalți politicieni, și l-a asumat, șia- cerut scuze, a admis că a făcut o greșeală. Este o greșeală, fără nicio discuție. Andrei spune lucrurile pe nume și deseori sare calul în terminologie. Lucru pe care i l-am reproșat și eu, voi avea o discuție cu el în cursul zilei de mâine. Lucrurile sunt foarte clare aici. Dacă vă uitați la ultimele două postări, își asumă explicit că a făcut o tâmpenie. Nu este ceva în spate, ceva negativ. E o greșeală pe care omul și-a asumat-o”, a spus Dan Barna, la Jurnalul de seară.

Întrebat dacă USR-ului i se aplică alt standard față de alți politicieni, liderul partidului a răspuns că vorbește de „asumarea și recunoașteterea greșelii. Asta nu vedem. Vocabularul de la PSD... nu e nimic de comparat acolo”.

„Recunoașterea unei greșeli și asumarea ei, atunci când se întâmplă, e un lucru rar în politică. Asta se întâmplă la USR, asta e diferența”, a adăugat el.

„Nu apără nimeni comparația, a fost greșită și stupidă. Postarea are logică, comparația a fost greșită. România pierde un oraș mare în fiecare an, prin guvernarea PSD. În fiecare an un oraș din România se mută în vest. Acela a fost mesajul, care a fost îngropat de comparație nefericită”, a mai spus președintele USR.

„Acel termen este unul care nu mai aparține dezbaterii publice, este un termen încărcat de drama unui popor. Este un termen pe care trebuie să-l respectăm”, a precizat Dan Barna.

Andrei Caramitru: Ambasadorul David Saranga mi-a acceptat scuzele. Îi mulțumesc
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus