Stiri de ultima ora

Barcă nord-coreeană, care pescuia ilegal, scufundată în Marea Japoniei, după ciocnirea cu un vas nipon de patrulă

Barcă nord-coreeană, care pescuia ilegal, scufundată în Marea Japoniei, după ciocnirea cu un vas nipon de patrulă
International
O ambarcaţiune nord-coreeană, care practica pescuit ilegal în apropierea peninsulei nipone, s-a scufundat în urma coliziunii cu un vas de patrulă a Japoniei, în timp ce acesta încerca să evacueze vasul ilegal din zona economică exclusivă a japonezilor, informează site-ul agenţiei Reuters.

113 afişări

Barcă nord-coreeană pentru pescuit ilegal, scufundată după ciocnirea cu un vas japonez de patrulă

Vasul nord-coreean s-a scufundat luni, la scurt timp după ciocnirea cu cel nipon, în Marea Japoniei, la 350 de km nord-vest de peninsula Noto din centrul Japoniei, în jurul orei 9:00, ora locală (ora 3:00, ora României). Din rândul echipajului vasului de pescuit, conform declaraţiilor autorităţilor japoneze, aproximativ 20 de membri au naufragiat după coliziune, 10 dintre aceştia fiind recuperaţi de către Garda de Coastă japoneză. Operaţiunile de salvare şi recuperare a celor naufragiaţi continuă cu ajutorul a şapte nave şi avioane ale Japoniei, se anunţă în cadrul aceluiaşi comunicat.

Autorităţile de la Tokyo nu au oferit informaţii suplimentare legate de cauzele incidentului marin, însă au anunţat că vasul nord-coreean se afla în mod ilegal în zona controlată de Guvernul japonez. „În mod normal, noi sancţionăm pescuitul ilegal prin utilizarea tunurilor de apă sau prin expunerea mesajelor pe ecranele electronice. De acestă dată, contactul s-a întâmplat în timp ce noi avertizam barca să se îndepărteze”, a declarat şeful diviziei de forţă a Agenţiei Japoneze pentru Pescuit, Satoshi Kuwahara, citat de postul local NHK.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus