Stiri de ultima ora

Ban Ki-moon cere o anchetă rapidă și transparentă după uciderea unui ministru palestinian

Ban Ki-moon cere o anchetă rapidă și transparentă după uciderea unui ministru palestinian
International
Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a cerut miercuri Israelului să desfășoare o anchetă rapidă și transparentă asupra circumstanțelor morții brutale a ministrului palestinian Ziad Abou Ein în confruntări cu soldați israelieni, informează AFP.

Foto: (c) Niu Xiaolei / XINHUA FLUX

Potrivit purtătorului de cuvânt Stéphane Dujarric, Ban Ki-moon le solicită tuturor părților implicate să dea dovadă de maximă reținere și să evite o escaladare a violențelor.

El s-a declarat profund întristat de moartea responsabilului palestinian și a prezentat condoleanțe familiei, autorităților palestiniene și poporului palestinian.

Ziad Abou Ein a fost ucis miercuri în confruntări cu soldați israelieni, în timpul unei manifestații în Cisiordania ocupată, au anunțat surse din cadrul serviciilor medicale și de securitate palestiniene.

Ministru fără portofoliu însărcinat cu dosarul colonizării în cadrul Autorității Palestiniene, el a decedat după ce a fost lovit de soldați în timpul unui marș de protest în localitatea Turmus Ayya, de lângă Ramallah, a indicat o sursă a securității palestiniene.

Președintele palestinian Mahmoud Abbas a denunțat acest act barbar care nu poate fi nici acceptat, nici tolerat și a precizat că toate opțiunile sunt deschise . Abbas a făcut aceste declarații în deschiderea unei reuniuni extraordinare a conducerii palestiniene pentru a discuta măsurile pe care Autoritatea Națională Palestiniană le-ar putea lua după decesul lui Ziad Abou Ein.

La rândul său, Uniunea Europeană a cerut o anchetă imediată și independență cu privire la circumstanțele acestui incident.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus