Stiri de ultima ora

Avion doborât în Ucraina. Cine, unde, de ce: cum ajung avioanele să zboare deasupra zonelor de conflict?

Avion doborât în Ucraina. Cine, unde, de ce: cum ajung avioanele să zboare deasupra zonelor de conflict?
International
Un avion comercial cu 298 de oameni la bord a fost doborât joi seară deasupra estului separatist al Ucrainei. Toţi pasagerii au murit. Tragedia ridică însă numeroase semne de întrebare, mai ales după ce s-a aflat că unele dintre marile companii aeriene ocoleau de câteva săptămâni Ucraina, tocmai pentru că au considerat că există un astfel de risc. 

Cele mai multe decizii privind rutele zborurilor sunt luate de compania aeriană, însă acestea trebuie să evite spaţiile aeriene închise, altfel riscă să fie doborâte, notează BBC. Zona în care s-a prăbuşit zborul MH17 al companiei Malaysian Airlines, care decolase de la Amsterdam cu destinaţia finală Kuala Lumpur, făcea parte dintr-un spaţiu aerian închis, însă restricţia se aplica numai pentru altitutini de până la 9.754 de metri. Zborurile la altitudini mai mari erau permise. Atunci când a fost doborât, avionul zbura la 10.058 de metri înălţime. 

Şi autorităţile naţionale de aviaţie au un cuvânt de spus atunci când vine vorba de stabilirea rutelor de zbor ale avioanelor comerciale. Spre exemplu, în aprilie, Administraţia Federală pentru Aviaţie din SUA a interzis companiilor aeriene americane să zboare deaspra Peninsulei Crimeea şi în apropierea acestei, în zone deasupra Mării Negre şi a Mării Azov. După doborârea zborului MH17, autoritatea a extins această interdicţie pentru a acoperi toată Ucraina. 

Însă multe companii aeriene continuă să tranziteze spaţiul aerian al Ucrainei. Potrivit serviciului Flight Raadar 24, care monitorizează avioanele care traversează spaţiile aeriene, companiile aeriene care au tranzitat cel mai des spaţiul aerian ucrainean în ultima săptămână sunt:
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus