Stiri de ultima ora

Autoritățile franceze spun de ce NU folosesc avioanele sau elicopterele pentru stingerea incendiului de la catedrala Notre Dame

Autoritățile franceze spun de ce NU folosesc avioanele sau elicopterele pentru stingerea incendiului de la catedrala Notre Dame
International
Folosirea avioanelor pentru a stinge flăcările de la Notre-Dame, aşa cum a sugerat preşedintele american Donald Trump şi au crezut toţi parizienii sau aproape, nu este o opţiune, a declarat luni seara Direcţia Generală de Securitate Civilă, deoarece acest procedeu ar putea distruge clădirea care este cuprinsă de un incendiu violent, informează AFP.

"Aruncarea de apă pe acest tip de clădire ar putea duce la prăbuşirea întregii structuri", a scris pe Twitter Securitatea Civilă, în timp ce flăcările mistuie catedrala de aproximativ două ore, timp în care turnul în formă de săgeată şi acoperişul deja s-au prăbuşit.

"Este atât de îngrozitor să asistăm la acest gigantic incendiu la Notre-Dame din Paris. Poate ar fi necesar să se folosească avioane care să arunce apă pentru a-l stinge. Trebuie acţionat repede", a scris pe Twitter preşedintele american Donald Trump.

Este un "incendiu dificil", au declarat pompierii pentru AFP. Aproximativ 400 dintre ei sunt mobilizaţi în jurul clădirii, potrivit unui mesaj postat pe Twitter de Ministerul de Interne.

Focul, care se extinde extrem de repede, a cuprins vârful catedralei, au indicat pompierii, potrivit cărora incendiul pare să fi izbucnit de la schele instalate pe acoperişul clădirii.

Edificiul a fost construit între secolele al XII-lea şi al XIV-lea.

Ministrul adjunct de Interne al Franţei a declarat că salvarea Catedralei Notre Dame din Paris nu estecertă, scrie The Guardian.

Un anunţ similar a fost făcut de pompierii francezi care susţin că nu sunt siguri dacă acest foc mai poate fi oprit.

Incendiul a declanşat un val de emoţie la nivel internaţional, iar preşedintele francez Emmanuel Macron a anulat un discurs televizat, care era foarte aşteptat din cauza crizei "vestelor galbene" care afectează ţara timp de mai multe luni, pentru a se deplasa la faţa locului.

Arhiepiscopul Parisului le-a solicitat preoţilor să tragă clopotele tuturor bisericilor pariziene pentru a semnala tragedia mistuirii de către flăcări a unui simbol al Franţei, catedrala Notre-Dame din Paris, conform Reuters.

De asemenea, conform unui mesaj publicat de Reuters, Vaticanul este în stare de "şoc şi tristeţe" din cauza incendiului care a provocat deja daune foarte grave clădirii şi ameninţă să o mistuie în totalitate. Vaticanul a dorit să transmită că este alături de credincioşii catolici francezi în aceste momente şi că se roagă pentru pompierii care intervin pentru stoparea flăcărilor.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus