Stiri - Editia din date de 06-12-2018

Arhiva stiri din data de:
06-12-2018 Stiri de ultima ora din

Autorităţile franceze se aşteaptă la proteste violente în weekend

International
Autorităţile franceze se aşteaptă la un nou val de "violenţe majore” în Paris în acest weekend din partea câtorva mii de protestatari din mişcarea „vestelor galbene”, conform unui oficial al Preşedinţiei, scrie Reuters.

Deşi taxa pe carburant a fost suspendată, preşedintele francez Emmanuel Macron a avut probleme în a controla furia protestatarilor care a dus la cele mai grave violenţe în Paris din 1968.

Macron a vizitat Arcul de Triumf duminică, după ce unul dintre cele mai cunoscute monumente ale Franţei a fost vandalizat de protestatari. Mai multe grupuri de bărbaţi tineri, având feţele acoperite, unii dintre ei înarmaţi cu bâte şi topoare, au creat haos pe străzile din centrul Parisului sâmbătă, dând foc la mai multe maşini şi clădiri. Poliţia a precizat că printre cei 5.000 de protestatari din mişcarea „vestelor galbene” s-au infiltrat şi câteva sute de extremişti de stânga şi de dreapta.

Premierul francez Edouard Philippe a anunţat marţi suspendarea până în 2020 a creşterii taxelor pentru carburanţi.

Oficialul a afirmat că informaţiile serviciilor secrete sugerează că unii protestatari vin în capitală pentru “a vandaliza şi a ucide”.

Ministrul Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, a făcut apel la oameni să rămână în case în timpul weekendului. Surse din serviciile de securitate au informat că guvernul ia în considerare folosirea trupelor anti-terorism pentru a proteja clădirile publice.

Tensiunile au expus atitudinea negativă a unei părţi seminificative a populaţiei franceze faţă de Macron, care este văzut ca un preşedinte “al bogaţilor”, care şi-a pierdut conexiunea cu clasele de jos şi mijlocii.

De asemenea, Macron are probleme şi în alte zone ale societăţii: studenţii sunt nemulţumiţi, fermierii se plâng de faptul că magazinele mari le iau profiturile şi de faptul că se întârzie majorarea preţurilor minime alimentare iar şoferii de camioane au anunţat o grevă începând de duminică.

Ministrul Finanţelor, Bruno Le Maire, a declarat că are ca obiectiv “justiţia fiscală” iar joi a anunţat că Franţa va impune unilateral o taxă asupra companiilor mari de internet dacă membrii Uniunii Europene nu vor ajunge la un acord privind o măsură europeană.

Deşi o astfel de măsură nu are o legătură directă cu mişcarea “vestelor galbene”, guvernul speră că îi va mulţumi pe cei îngrijoraţi de măsurile în favoarea companiilor mari.Articole similare :
06
dec.
autoritatile din franta asteapta un val de violente majore in paris in acest weekend
International
Autorităţile franceze se aşteaptă la un nou val de violenţe majore” în Paris în acest weekend din partea câtorva mii de protestatari din mişcarea „vestelor galbene”, conform unui oficial al...

09
dec.
cine sunt vestele galbene protestele amplificate prin fake news
International
Franţa trage linie după al patrulea weekend consecutiv de proteste ale vestelor galbene. Ministrul de Interne anunţă că 135 de oameni demonstranţi şi poliţişti au fost răniţi în...

04
dec.
guvernul francez va suspenda taxa pe carburanti pentru a calma spiritele in tara
International
Premierul francez Édouard Philippe ia în considerare un moratoriu privind majorarea taxei pe combustibili după valul proteste al  vestelor galbene , potrivit surselor guvernamentale citate de AFP. Premierul Édouard Philippe va...

09
dec.
macron o prima reactie despre vestele galbene cand exista ura exista si o nevoie de iubire
International
Macron, o primă reacţie despre vestele galbene Când există ură, există şi o nevoie de iubire Acum 4 minute Sursă REALITATEA.NET Macron, o primă reacţie despre vestele galbene Când există...

24
nov.
analiza cum s a transformat protestul vestelor galbene dintr o miscare sociala intr o criza politica
International
Forţele de ordine franceze au recurs sâmbătă la Paris la gaze lacrimogene şi au folosit un tun cu apă pentru a dispersa miile de oameni care manifestau faţă de creşterile...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari pentru impozitare Wagner Invest Evaluari pentru impozitare Wagner Invest
Evaluari pentru impozitare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : International:
Artilcole stiri grupate pe subiecte