Stiri de ultima ora

Armistiţiu temporar în Fâşia Gaza

Armistiţiu temporar în Fâşia Gaza
International
Israelul şi mişcarea islamistă Hamas au acceptat, duminică, suspendarea, pentru două ore, a confruntărilor militare. Armistiţiul temporar a fost încheiat pentru ca răniţii să poată fi preluaţi de echipele Crucii Roşii. Update: Armistiţiul ar fi fost încălcat de forţele Hamas, notează AFP.

Update: Israelul a acuzat că mişcarea Hamas nu respectă armistiţiul umanitar, continuând atacurile. Tel Avivul a avertizat că va riposta.

"O dată în plus, mişcarea Hamas încalcă armistiţiul. Acordul a fost negociat prin intermediul Crucii Roşii, care a propus o pauză umanitară. Armata israeliană va riposta", a declarat un purtător de cuvânt militar, Peter Nerner, citat de AFP.

Acest scurt armistiţiu vine după ce luptele dintre armata israeliană şi forţele Hamas s-au intensificat în ultimele 24 de ore. Cel puţin 40 de palestinieni au fost ucişi duminică dimineaţă în Fâşia Gaza, bilanţul celor 13 zile de confruntări fiind de peste 400 de morţi de partea palestiniană şi de şase morţi, inclusiv patru militari, în Israel, relatează AFP.

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, este aşteptat duminică în regiune, iar în Qatar este programată o întrevedere între preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, şi liderul mişcării teroriste Hamas, Khaled Meshaal.

Israelul a avertizat în cursul nopţii că va intensifica ofensiva terestră lansată joi, în scopul neutralizării infrastructurii organizaţiei Hamas, care a tras mii de rachete spre Israel, provocând moartea a trei persoane.

Mişcarea islamistă Hamas se declarase favorabilă unui armistiţiu umanitar de trei ore propus de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.
www.rfi.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus