Stiri de ultima ora

Armata israeliană ajutată de divinitate: „Mâna lui Dumnezeu trimis racheta în mare“

Armata israeliană ajutată de divinitate: „Mâna lui Dumnezeu trimis racheta în mare“
International
Un militar israelian, aflat în serviciu la o baterie Iron Dom, povesteşte o întâmplare care i-a schimbat optica despre Dumnezeu în tipul ultimelor zile de încleştare dintre israelieni şi palestinieni în Fâşia Gaza.

„ O rachetă trasă de Hamas din Gaza. Iron Dome (Cupola de Fier) a calculat traiectoria. Ştim unde va cădea această rachetă cu o rază de până la o rază de 200 de metri. Obuzul ar fi trebuit să lovească turnurile Azrieli, din Kirya (unde se află echivalentul israelian al Pentagonului) sau gara centrală din Tel Aviv şi sute de oameni ar fi murit. „Am lansat prima rachetă interceptoare. Fără succes. A doua şi a treia , la fel. Acest lucru se întâmplă foarte rar. Până în prezent, au existat doar două cazuri de acest gen. Eram în stare de şoc. În acest stadiu noi mai aveam doar patru secunde până când racheta atingea solul . Am transmis semnalul de urgenţă cu locul unde va lovi obuzul şi am averitzat că ar putea urma o catastrofă“, a povestit soldatul israelian .

Şi dintr-o dată Iron Dome (care calculează şi viteza vântului, printre altele) indică vânt puternic dinspre est, un vânt puternic care a purtat racheta inamică în mare. „Am rămas împietrit şi am strigat: „Există Dumnezeu!“ „Am văzut cu ochii mei acest miracol. Nu mi l-a povestit cineva . Am văzut cum mâna lui Dumnezeu trimite racheta în mare“, mai spune operatorul de la bateria Iron Dom. Operatorul spune că după ce-şi va încheia serviciul militar obligatoriu va respecta la sânge Sabatul şi se va dedica studiului religios.

Alt ajutor din cer

Comandantul brigăzii Givati, colonelul Winter Ofer a povestit presei israeliene un alt miracol pe care nu a mai întâlnit-o în cariera sa militară. Un raid al armatei israeliene care trebuia să aibă loc înainte de ivirea zorilor de o pentru a fi protejaţi de inamic de întuneric, s-a amânat , obligând soldaţii să se apropie de obiectivul pe care trebuiau să-l cucerească după ce răsărise sorele. Dar, miracol dumnezeiesc, pe neaşteptate s-a lăsat o ceaţă groasă în zonă, iar soldaţii israelieni au putut acţiona fără să fie văzuţi de inamic, în condiţii de siguranţă.

Dar, în ciuda ajutorului divin un sondaj de opinie publicat, ieri, arată că majoritatea israelienilor (51%)  apreciază că „nimeni“ nu a câştigat războiul dintre Israel şi gruparea Hamas în urma acordului de încetare a focului de 72 de ore intrat în vigoare marţi.

În plus, Ţahal a suferit cele mai grele pierderi în cursul acestei operaţiuni de la războiul împotriva grupării şiite libaneze Hezbollah, în vara anului 2006, când au fost ucişi 64 de soldaţi israelieni.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus