Stiri de ultima ora

Aliaţii au prelungit mandatul lui Stoltenberg la conducerea NATO

Aliaţii au prelungit mandatul lui Stoltenberg la conducerea NATO
International
Mandatul lui Jens Stoltenberg la conducerea NATO a fost prelungit cu doi ani, până în toamna anului 2022, au anunţat aliaţii într-un comunicat publicat joi.

Fostul premier norvegian a preluat şefia NATO în octombrie 2014 şi a mai beneficiat de o extindere a mandatului, până în 2020, scrie AFP.

„Cei (29) de aliaţi au căzut de acord astăzi (joi) să prelungească mandatul cu încă doi ani, până la 30 septembrie 2022“, se arată în comunicat.

Secretarul general NATO s-a declarat „onorat“ de această decizie. „Împreună vom continua să adaptăm şi să modernizăm alianţa“, a reacţionat Stoltenberg pe Twitter.

NATO, care împlineşte în acest an a 70-a anivesare, se confruntă cu numeroase provocări, mai ales din partea preşedintelui american Donald Trump, care cere sporirea cheltuielilor militare.

Pe de altă parte, Alianţa a deplâns recent un anunţ al Moscovei cu privire la o nouă desfăşurare de rachete.

Mandatul lui Jens Stoltenberg, în vârstă de 60 de ani, a fost marcat de creşterea tensiunilor cu Rusia în legătură cu anexarea Crimeei în martie 2014 şi conflictul armat din estul Ucrainei, soldat cu 13.000 de morţi în cinci ani.

În mod inedit de la sfârşitul Războiului Rece, NATO a mobilizat în 2017 patru batalioane multinaţionale de soldaţi în Polonia şi în trei ţări baltice.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus