Stiri de ultima ora

Alegerile prezidenţiale din Ucraina. Poroşenko îl aşteptă pe Zelenski pe Stadionul Olimpic, pe 14 aprilie

Alegerile prezidenţiale din Ucraina. Poroşenko îl aşteptă pe Zelenski pe Stadionul Olimpic, pe 14 aprilie
International
Actorul Volodimir Zelenski a câştigat turul unu al alegerilor prezidenţiale, urmat de actualul preşedinte, Petro Poroşenko

Actualul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, a anunţat că îl aşteaptă pe contracandidatul, actorul Volodimir Zelensi, pe Stadionul Olimpic  din Kiev, la data de 14 aprilie pentru o dezbatere înaintea turului doi al alegerilor prezidenţialor programat pe 21 aprilie.

„La data de 14 aprilie voi fi pe Stadionul Olimpic. Cred că ora 19 sau 20 este una optimă”, a spus Poroşenko.

De asemenea, Zelenski a a cerut ca la dezbateri să fie prezent publicul şi presa, scrie portlul hromadske.ua

Vladimir Zelenski l-a invitat pe contracanditatul său, actualul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, la dezbateri pe Stadionul Olimpic de la Kiev.

Administraţia Stadionului Olimpic susţine că nu a primit încă nici o cerere pentru organizarea unui asemenea eveniment.

Dezbaterea ar costa un million de dolari

Preşedintele postului public de televiziune din Ucraina, Zurab Alasania, a declarat că organizarea dezbaterii electorale a candidaţilor la prezidenţiale pe stadionul olimpic din Kiev ar putea costa un milion de dolari – scrie publicaţia Glavred.

„Potrivit datelor preliminare, aproximativ un milion de dolari vor trebui cheltuiţi pentru o astfel de dezbatere” – a menţionat Alasania. Preşedintele televiziunii publice ucrainene a prezentat şi un exemplu în acest sens, amintind că desfăşurarea pe stadionul olimpic din Kiev a unui concert al Okean Elzi, cea mai populară trupă din Ucraina, a costat organizatorii 500.000 de dolari.

Alasania a explicat că dezbaterea electorală Poroşenko-Zelenski ar costa aproape dublu din cauza cheltuielilor suplimentare pentru asigurarea măsurilor de securitate la un asemenea eveniment. Încă nu este clar dacă dezbaterea, preconizată pentru 19 aprilie, chiar va avea loc.

Rusia, adusă în discuţie de cei doi candidaţi

Şi Zelenski a înăsprit tonul faţă de Rusia, spunând că doreşte să ceară Kremlinului compensaţii pentru anexarea Crimeei şi pentru sângerosul conflict armat cu separatiştii proruşi. După anexarea Crimeei şi la puţin timp după începutul războiului din est, Zelenski se arătase mai conciliant, afirmând atunci că este gata să se aşeze „în genunchi“ pentru a evita un „conflict militar“ între cele două „popoare frăţeşti“. Zelenski  este acuzat de actualul preşedinte că este o „marionetă“ a oligarhului Igor Kolomoiski, ceea ce actorul neagă, promiţându-le totodată ucrainenilor o „nouă viaţă fără corupţie“.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus