Stiri de ultima ora

Alegeri prezidenţiale în Ucraina: Al doilea tur se desfăşoară duminică/ Actorul de comedie Volodimir Zelenski se confruntă cu Petro Poroşenko

Alegeri prezidenţiale în Ucraina: Al doilea tur se desfăşoară duminică/ Actorul de comedie Volodimir Zelenski se confruntă cu Petro Poroşenko
International
Al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina se desfăşoară duminică, cei doi contracandidaţi care se confruntă fiind actualul preşedinte Petro Poroşenko şi actorul de comedie Volodimir Zelenski.

38 afişări

Alegeri prezidenţiale în Ucraina: Al doilea tur se desfăşoară duminică

Staţiile de vot vor funcţiona de la ora 8:00 până la ora 20:00 în Ucraina şi în străinătate, potrivit presei ucrainene. Au fost formate în total 199 de circumscripţii electorale teritoriale şi una în afara ţării, precum şi aproximativ 30 000 de comisii electorale locale. 101 secţii de votare vor funcţiona în străinătate. În acelaşi timp, potrivit deciziei Comisiei Electorale Centrale din Ucraina, alegerile prezidenţiale nu vor fi organizate şi desfăşurate pe teritoriul Crimeei, în 12 din cele 21 de circumscripţii electorale din regiunea Donetsk şi nici în 6 din 11 districte electorale din regiunea Luhansk.

Numărul estimat de alegători este de peste 29 de milioane de cetăţeni. Zelenski, în vârstă de 41 de ani, nu are niciun fel de experienţă politică, a devenit celebru datorită serialului de comedie politică "Slujitorul Poporului", în care joacă rolul unui profesor de istorie care este ales preşedinte. Poroşenko, criticat pentru modul lent de implementare a reformelor promise, a subliniat în timpul campaniei electorale faptul că are o experienţă politică vastă, spre deosebire de actorul Vladimir Zelenski. El a fost ales preşedinte al Ucrainei pe 25 mai 2014, obţinând 54% din totalul voturilor în primul tur al scrutinului.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus