Stiri de ultima ora

Adevărul Live, ora 14.00: Europa schimbată la faţă de pandemie. Şi gata?

Adevărul Live, ora 14.00: Europa schimbată la faţă de pandemie. Şi gata?
International
Evident că nu e gata. Unii opinează că degeaba facem scenarii că pandemia nu s-a încheiat, că sunt posibile alte valuri succesive, în orice caz unul, aşa că am vorbi degeaba. Oare? Da, dacă asta ne-ar preocupa, adică elaborarea unui singur scenariu care să presupună o formă de răspuns unic.

Dimpotrivă, abordarea de acum a cabinetelor de criză vizează elaborarea unor multiple modele de ieşire din criză, în funcţie de variabilele cu care ne vom confrunta şi, mai ales, în funcţie de capacitatea sau incapacitatea statelor membre UE de a colabora pentru realizarea de proiecte comune, sectoriale sau generale.

Problema reală este viziunea finală, cea care ar putea răspunde la întrebarea dacă, post-pandemie, mai avem o Europă comună şi, în caz că da, pe ce paliere prioritare urmează să se acţioneze la nivel comunitar. Capacitatea de supravieţuire a "visului european" depinde de asta.

Noi cum ne proiectăm intrarea în jocurile următoare?

Incepând cu ora 14, pe Adevărul Live, jurnalistul Cristian Unteanu îl are ca oaspete pe consilierul prezidenţial Leonard Orban, fost comisar european, cunoscător în profunzime şi în fineţe al detaliilor, al discuţiilor din spatele cortinelor, o personalitate pe care trebuie s-o ascultaţi cu mare atenţie.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus