Stiri de ultima ora

Abandonarea kurzilor în fața invaziei turce a distrus imaginea armatei SUA: Blindatele americane, atacate cu pietre și fructe stricate (VIDEO)

Abandonarea kurzilor în fața invaziei turce a distrus imaginea armatei SUA: Blindatele americane, atacate cu pietre și fructe stricate (VIDEO)
International
Decizia lui Donald Trump de a retrage trupele americane din nordul Siriei, fapt ce a permis invazia armatei turce care a atacat luptătorii kurzi, a dus la o pată uriașă pe uniforma armatei americane.

Gestul, văzut ca o trădare a aliaților care au dus greul în lupta împotriva Statului Islamic, a fost imediat condamnat nu doar la nivel politic, dar și pe teren. Exemplu cel mai elocvent a avut loc luni când peste 100 de vehicule blindate cu militari americani la bord au traversat zilele acestea graniţa siriano-irakiană la ordinul lui Donald Trump .

Atunci, supărați de abandonarea luptătorilor din nordul Siriei, civilii kurzi au atacat blindatele armatei SUA cu pietre și fructe stricate.

Blindatele americane, atacate cu pietre și fructe stricate

Lansată la 9 octombrie, ofensiva turcă împotriva combatanţilor kurzi a fost întreruptă joia trecută până marţi la ora locală 22.00 cu condiţia retragerii acestora din urmă dintr-o zonă de securitate de 32 de kilometri de la graniţa turco-siriană.

Turcia îi acuză pe luptătorii kurzi că ar avea legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan, organizație considerată teroristă.

Cu toate acestea, luptătorii kurzi din nordul Siriei au fost în prima linie a ofensivei Occidentului împotriva jihadiștilor din Statul Islamic.  
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus